niderlandi-nadadut-nastupnogo-roku-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini-na-2-milyardi-yevro

Нідерланди нададуть наступного року військової допомоги Україні на 2 мільярди євро

 • 11344 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Нідерланди виділяють додаткові 2 млрд євро для підтримки України в наступному році. Про це УНН повідомляє із посиланням на Міноборони Нідерландів.

Цитата

«Нідерланди продовжують надавати Україні постійну підтримку. На 2024 рік кабінет міністрів заклав понад 2 млрд. євро. Ця сума призначена в основному для військової підтримки. Україна потребуватиме її значною мірою і в 2024 році», - йдеться у повідомлені.

Деталі

Ці кошти підуть на боєприпаси, і технічне обслуговування вже поставленого озброєння. Зазначається, що Нідерланди хочуть зробити свій внесок у зміцнення протиповітряної оборони України, щоб країна могла продовжувати захищатися від атак рф на критично важливі об'єкти інфраструктури. Нідерланди також розглядають можливість придбання більш технологічного обладнання.

Підтримка здійснюватиметься, зокрема, шляхом комерційних закупівель, поставок із власних запасів і співпраці з міжнародними партнерами. Гроші також підуть на відновлення та реконструкцію, і на підвищення кібербезпеки України. Крім того, Нідерланди продовжать навчання українських військовослужбовців у 2024 році.

Доповнення

Таким чином, Нідерланди виконують обіцянку, дану влітку під час саміту НАТО у Вільнюсі. Там, підписавши декларацію G7, Нідерланди зобов'язалися продовжувати надавати Україні довгострокову підтримку.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонщині посилили “сухий закон” у прибережній зоні

     • 13346 переглядiв

    У США ще один штат визнав Голодомор геноцидом українців

     • 12774 переглядiв