nibyto-nezakonnyi-peretyn-kordonu-viiskovosluzhbovets-pid-chas-svoiei-vidpustky-zatrymanyi-prykordonnykamy-povidomyv-obstavyny-intsydentu

Нібито незаконний перетин кордону: військовослужбовець, під час своєї відпустки затриманий прикордонниками, повідомив обставини інциденту

 • 14638 переглядiв

Військовослужбовець Владислав Геруцький розповів про своє затримання прикордонниками на Закарпатті за підозрою в спробі незаконного перетину кордону. Він заперечує звинувачення та планує звернутися до адвокатів.

Військовослужбовець Владислав Геруцький, який приїхав на Закарпаття у відпустку, був затриманий прикордонниками. Він розповів про обставини інциденту та зазначив, що серед наслідків - отримання протоколу про адміністративне порушення.

Пише УНН із посиланням на Радіо Свобода.

Деталі

Військовослужбовець Владислав Геруцький стверджує, що ніяких слів про затримання не було. Фахівці прикордонної служби "ввічливо попросили з ними приїхати для проходження якоїсь додаткової співбесіди".

Так як я не хотів ніяких конфліктів, і подумав, що це щось важливе, так як кордон недалеко, - погодився і приїхав у Ділове. Там я дізнався, що мене затримали з спробу перетину державного кордону, за 30 км від кордону у селі Кваси.

 – зазначив Геруцький.

Згодом відбулося наступне:

Коли я чекав у заставі у Діловому, вони виписали адмінпротокол, в якому вказано, що мене затримали за спробу перетину кордону.

 – повідомляє військовослужбовець.

Владислав Геруцький обіцяє, що як тільки повернеться у Київ, - одразу звернеться до адвокатів.

Він зазначив, що йому виписано адмінпротокол.

Мені сказали, що буде суд у Рахові. Це прикордонний контрольований район, але в ньому не потрібно ніяких дозволів, щоб ходити туристичними маршрутами. Такі дозволи потрібні у прикордонній смузі, за 5 км від кордону

– пояснює Геруцький.

Коментар речника ДПСУ Андрія Демченко:

Відносно осіб можуть складатися адміністративні документи про притягнення до відповідальності. Ми їх відправляємо до суду. Суд виносить міру відповідальності тій чи іншій особі, коли встановлюються ті чи інші обставини.

Прикордонники діють у межах прав і повноважень; враховують всю інформацію під час спілкування з людиною, в тому числі іншу інформацію, коли встановлюються обставини перебування у прикордонні. Або можливі спроби чи дії, - це не тільки відносно Владислава, - це стосується всіх осіб. Це відображається у протоколі. Якщо достатньо підстав. Рішення виносить суд.

Перевірка військово-облікових документів: Демченко розповів про кількість відмов в перетині кордону24.07.24, 18:11

Популярні

Новини по темі

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 13%

 • 19211 переглядiв

На Сумщині знищено два ворожих безпілотники

 • 23988 переглядiв