ni-rosiyskomu-viyskovomu-korablyu-na-mitingu-bilya-portu-v-batumi-politsiya-zatrimala-10-lyudey-sered-nikh-ukrayinka

"Ні російському військовому кораблю!": на мітингу біля порту в Батумі поліція затримала 10 людей, серед них - українка

 • 347800 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. В Грузії другу добу тривають протести через російський круїзний лайнер Astoria Grande, який прибув до порту Батумі з Сочі. Поліція затримала десятьох учасників протесту, серед них - українку, повідомляє УНН з посиланням на Batumelebі.

Деталі

Громадські активісти, представники опозиційних партій та інші громадяни вчора пізно ввечері, 30 липня, почали акцію протесту проти входу російського круїзного лайнера до порту Батумі. Учасники акції принесли на місце протестні плакати, а також прапори Грузії, України та Євросоюзу.

«Ні русифікації Грузії! Ні російському військовому кораблю!» – з таким гаслом триває мітинг до сьогодні.

Однак, поліція не дозволила учасникам мітингу зібратися в порту, кажуть, з міркувань "безпеки". Територія навколо Батумського порту оточена поліцією подвійними парканами.

«Попри численні звернення правоохоронців, учасники мітингу не виконали їхні законні вимоги, внаслідок чого 10 осіб затримано. Закликаємо учасників мітингу не виходити за межі дозволеного законом свободи зібрань і вираження поглядів», – повідомляє МВС Грузії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентка Грузії назвала провокацією прибуття російського лайнера в Батумі

Затриманим інкримінують статті, які стосуються непокори вимозі поліції та дрібного хуліганства.

Під час затримання поліція посадила до свого авто жінку, яка повідомила, що є громадянкою України. Перед тим, як її повезли у відділення поліції, жінка заявила місцевим журналістам, що у неї забрали і український прапор, і телефон.

Додамо

31 липня близько 10:20 з території порту виїхав автобус з туристами із лайнера. Його пересування супроводжувалося незадоволеними вигуками натовпу, а в деяких випадках – закиданням яєць і пляшок.

Судно ASTORIA GRANDE, вийшло з порту Сочі 29 липня і зайшло в Батумі з турецького Трабзона сьогодні, 31 липня, о 5:30. На круїзному лайнері разом з туристами є пропутінські та провоєнні співаки та артисти. Заплановано, що судно покине гавань Батумі в кінці дня.

На місці мобілізовано велику кількість поліцейських. У ніч на 30 липня вони розгорнули подвійні дамби, щоб громадяни не могли наблизитися до судна. Попри зусилля поліції відкрити рух, одна із вулиць міста, на цей час повністю перекрита.

Нагадаємо

27 липня у грузинське місто Батумі прибув круїзний лайнер Astoria Grande, на борту якого перебували російські туристи. Деякі з них заявили, що "росія звільнила Абхазію від грузин", у відповідь на це в Батумі та Тбілісі грузини вийшли на акцію протесту.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти додатково огороджують Кримській міст - росЗМІ

     • 357779 переглядiв