ukenru
nft-slovnik-collins-nazvav-slovo-2021-roku

"NFT" - словник Collins назвав слово 2021 року

 • 21498 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Видавництво Harper Collins, що випускає тлумачний словник англійської мови, назвало словом року вираз "NFT", абревіатуру словосполучення "невзаємозамінний токен", пише УНН.

Цитата

"Абревіатура від "невзаємозамінний токен" - це, безумовно, модне слово, яке ми чуємо знову і знову в останні 12 місяців в захоплюючих дух новинах і в соціальних мережах. Але що це насправді означає? Коллінз визначає його як "унікальний цифровий сертифікат, зареєстрований в ланцюжку блоків, який використовується для запису прав власності на актив, такий як твір мистецтва або предмет колекціонування", - пишуть у видавництві.

Деталі

Іншими словами, пояснюють в Collins - це фрагмент цифрових даних, в якому записано, кому належить твір в цифровому форматі.

Повідомляється, що в шорт-лист слів 2021 року потрапили також такі вирази як "double-vaxxed" - що перекладається як вакцинований двома дозами. "hybrid working" - коли люди почали повертатися в офіси, але лише на частину тижня, і "pingdemic" - назва, що використовується ЗМІ для опису епідемії відсутності на роботі, викликаної "пінгу" з додатків, які попереджали користувачів, якщо вони були в тісному контакті з зараженим коронавірусом людиною.

Кліматична тривожність - "climate anxiety" - також потрапила в шорт-лист.

Що було раніше

Як повідомляв УНН, минулого тижня Кембриджський словник англійської мови назвав головним словом 2021 року "наполегливість" (perseverance).

Українські Національні Новини

Новини Світу