nezakonno-zviv-bagatopoverkhivku-na-mistsi-pozhezhnoyi-chastini-pidozryuyut-posadovtsya-ryatuvalnoyi-sluzhbi

Незаконно звів багатоповерхівку на місці пожежної частини: підозрюють посадовця рятувальної служби

 • 1267192 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Начальника управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Київській області підозрюють у незаконному перепродажі земельної ділянки, яка належала пожежній частині, повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі 

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальнику одного з управлінь Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Київській області, який незаконно передав у комунальну власність земельну ділянку, яка перебувала в оперативному користуванні пожежної частини, а потім організував будівництво багатоповерхівки на цій ділянці.  

Підозрюваний розробив та успішно втілив незаконну схему, завдяки якій було можливо перетворити земельну ділянку, що раніше мала статус державної власності, на землю в комунальній власності.

Ця дія надалі відкрила можливість для службової особи укласти інвестиційний договір з місцевим забудовником з метою зведення 10-поверхового житлового комплексу з двома наземними паркінгами. 

У 2023 році, після завершення останнього етапу цієї незаконної схеми, організатор та інші посадовці Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Київській області від забудовника отримали 19 квартир, які були розподілені між ними поза чергою. 

Розподіл житла був проведений виключно на користь зловмисників і без урахування пріоритетних потреб сімей працівників ДСНС, які постраждали від російської окупації або втратили годувальників. 

Зараз визначається повний перелік осіб, які мають стосунок до вчинення кримінального правопорушення.

Високопосадовець ДСНС підозрюється в порушенні влади та службових повноважень, тобто у намірі вчинення дій, які явно перевищують межі наданих йому прав та повноважень, і що призвели до серйозних наслідків для охоронюваних законом державних інтересів (згідно з частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України). 

Підозрюваному загрожує 10 років за ґратами. 

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура взялась за мільйонні розкрадання на будівництві мосту в Києві. Кличко запевняє, що порушень немає

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі