ukenru
nezabarom-vidnovlyat-reysi-iz-almati-do-ukrayini-mzs

Додому літаком: незабаром планують відновити авіарейси із Алмати до України – МЗС

 • 13669 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Аеропорт Алмати незабаром відновить рейси до України, водночас українцям продовжують надавати консульську допомогу. Про це УНН повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Цитата

"Міністерство закордонних справ України продовжує надавати консульську допомогу українцям в Казахстані. Міжнародний аеропорт Алмати відновив обслуговування цивільних повітряних суден. Вже відбулися рейси до Нур-Султана та Бішкека. Найближчим часом очікується оприлюднення графіку відновлення міжнародних рейсів, зокрема до України. За домовленістю із українським посольством авіакомпанія Air Astana здійснює для громадян України безкоштовне перебронювання квитків на нові авіарейси із Нур-Султана або Алмати", - повідомив Ніколенко.

Деталі

За словами речника, дипломати та авіаперевізник працюють над якнайшвидшим відновленням рейсів Алмати – Київ.

"Наше посольство забезпечує зустріч громадян, які залізничним шляхом прибувають до Нур-Султана для подальшого вильоту до України, допомагає їм із тимчасовим місцем проживання і посадкою на рейси. Консульський відділ також звернувся до компетентних органів Казахстану задля надання виїзних віз українцям, які у зв’язку із подіями перевищили 90-денний строк безвізового перебування в країні. Тримаємо питання захисту інтересів наших громадян в Казахстані на особливому контролі", - додав він.

Контекст

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 до 120 тенге за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану ввів в Алма-Аті, Алматинській та Мангістауській областях надзвичайний стан.

Вранці 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив запровадити тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, бензин та дизель.

Крім того, повідомляли, що Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів іде у відставку.

У п'ятницю, 7 січня, Токаєв заявив, що наказав силовикам без попередження відкривати вогонь на поразку щодо учасників протестів.

Українські Національні Новини

Суспільство