ukenru
neyakisni-produkti-golovna-prichina-zakhvoryuvan-zhiteliv-zaporizhzhya-na-gki

Неякісні продукти - головна причина захворювань жителів Запоріжжя на ГКІ

 • 15928 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. За черговий тиждень - з 5 по 12 липня - фахівці державної установи "Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ" розслідували 141 випадок інфекційних захворювань, передає УНН із посиланням на прес-службу установи.

"Захворюваність гострими кишковими інфекціями (ГКІ) на 24% нижче рівня показників минулого тижня, зареєстровано 68 випадків, діти серед захворілих складають 52%", - повідомили у центрі.

Відзначається, що 75% хворих отруїлися продуктами харчування. В 26% випадків хворі купували продукти харчування в місцях стихійної торгівлі, уточнили в центрі.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, неякісне харчування щороку забирає життя до півмільйона людей.

За словами народного депутата Сергія Тригубенка, десять років тому в середньому фіксувалося близько 30-50 спалахів масових отруєнь на рік. Сьогодні ж ця цифра досягає значення 200 випадків.

“Маємо збільшення мінімум у 4 рази. І ця статистика підтверджує, що обрана Україною модель адміністрування продуктового ринку просто не працює”, — сказав політик, зауваживши, що ситуація зміниться лише тоді, коли “запрацює принцип особистої відповідальності”.

Українські Національні Новини

Суспільство