netanyagu-zayaviv-scho-tsakhal-kontrolyuvatime-gazu-pislya-viyni

Нетаньягу заявив, що ЦАХАЛ контролюватиме Газу після війни

 • 29243 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ЦАХАЛ контролюватиме сектор Газа після закінчення війни. Про це він сказав на першій з початку нападу ХАМАС груповій зустрічі з мерами прикордонних міст Гази, повідомляє Times of Israel із посиланням на прессекретаря Нетаньягу, пише УНН.

Деталі

"Сили ЦАХАЛ залишаться контролювати Газу, ми не віддамо її міжнародним силам", - заявив Нетаньягу мерам.

Нетаньягу також пообіцяв мерам, що уряд надасть прикордонним містам Гази економічну допомогу, щоб компенсувати збитки, завдані війною.

Своєю чергою мери сказали Нетаньягу, що хочуть отримати «іншу реальність у сфері безпеки» після закінчення війни, і закликали його не погоджуватися на припинення вогню доти, доки не буде вбито останнього терориста в Газі.

Контекст

Останніми тижнями американські офіційні особи висловлювали свою думку про те, що певні міжнародні сили, можливо, за участю військ сусідніх арабських країн, управлятимуть безпекою в секторі Газа протягом проміжного періоду - поки його не повернуть під контроль палестинського уряду.

Нагадаємо

Цього тижня Нетаньягу заявив в інтерв'ю ABC News, що Ізраїль нестиме "загальну відповідальність за безпеку" в секторі Газа "протягом невизначеного періоду часу" після закінчення війни з ХАМАС.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Нетаньягу заявив, що ЦАХАЛ контролюватиме Газу після війни

     • 29243 переглядiв

    Спалах гепатиту А: вінницькі школярі з понеділка йдуть до школи

     • 15482 переглядiв

    На вихідних на Київщині прогнозують шквальний вітер та дощ

     • 12975 переглядiв

    Жнива-2023: новий урожай уже сягнув 71,5 млн тонн

     • 18166 переглядiв