netaniahu-planuie-zvilnyty-kerivnykiv-oboronnykh-vidomstv-izrailiu-zmi

Нетаньягу планує звільнити керівників оборонних відомств Ізраїлю - ЗМІ

 • 13652 переглядiв

Прем'єр Ізраїлю Нетаньягу планує звільнити міністра оборони Галанта, начальника штабу ЦАХАЛ Халеві та голову ШАБАК Бара, повідомляють у пресі.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу планує звільнити очільника Міноборони Йоава Галанта, начальника штабу ЦАХАЛ генерал-лейтенант Герці Халеві та керівника контррозвідувальної спецслужби ШАБАК Ронена Бара. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Times of Israel.

Деталі

Про можливі кадрові рішення розповіла, посилаючись на джерела серед близьких соратників прем’єр-міністра Нетаньягу, репортер Walla News Тал Шалев у головній вечірній програмі новин громадського мовника Kan.

Шалев зазначила, що звільнення міністра оборони Йоава Галанта - "це питання не в тому, якщо, а в тому, коли".

За її словами, Нетаньягу хотів звільнити Галанта, коли він повернеться з США, але заплановане звільнення було затримано через смертоносну атаку "Хезболли" на Мадждал-Шамс та вбивство цього тижня лідера ХАМАС та лідера військового крила "Хезболли".

Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію глави військового крила ХАМАС в Газі01.08.24, 12:30

Шалев додала, що в оточенні Нетаньягу є джерела, які кажуть, що після заміни Галанта прем'єр-міністр планує звільнити начальника штабу ЦАХАЛ Герці Халеві та керівника Shin Bet (ШАБАК) Ронена Бара.

За її словами, метою їх звільнення було б усунення опозиції до його ведення переговорів щодо повернення заручників, захоплених ХАМАС 7 жовтня. Нетаньягу, за словами Шалев, хоче поставити на їх місця посадовців, які залежатимуть від нього й виконуватимуть його вказівки.

Потенційним кандидатом на посаду міністра оборони називають опозиційного лідера "Нової надії" Гідеона Саара, але Шалев каже, що деякі соратники Нетаньягу мають застереження щодо Саара - колишнього члена партії "Лікуд". Також, за її словами, ведуться розмови про можливу загальну перестановку в кабінеті міністрів, щоб створити враження, що прем’єр-міністр не просто звільняє Галанта.

Доповнення

Байден запевнив Нетаньягу у підтримці Ізраїлю проти загроз Ірану.

Популярні

Новини по темі

Дощі та грози: прогноз погоди на сьогодні

 • 24879 переглядiв