nemaie-zhodnykh-pidstav-dlia-zminy-nazvy-mista-use-vysmoktano-z-paltsia-deputat-brovarskoi-miskrady

Немає жодних підстав для зміни назви міста, усе висмоктано з пальця - депутат Броварської міськради

 • 66202 переглядiв

Немає жодних підстав для зміни назви міста, усе висмоктано з пальця, каже депутат Броварської міськради.

Жодних підстав для перейменування міста Бровари на Броварі немає. Аргументи, які наводять народні депутати - автори відповідної постанови, висмоктані з пальця. Таку думку озвучив депутат Броварської міської ради, начальник юридичного управління міськради Олександр Каштанюк в коментарі УНН.

Деталі

Депутат підкреслив, що переважна більшість жителів Броварів вважає ідею перейменування міста абсурдною і готова відстоювати свою позицію.

"Нам робили дослідження (Інститути української мови та історії Національної академії наук України – ред.). Немає жодних підстав для зміни назви міста, усе висмоктано з пальця. Писали з цього приводу звернення до депутатів Верховної Ради.

І, що найголовніше, містяни проти – подивіться, що люди пишуть у соцмережах, місцевих пабліках. Перейменування Броварів – це абсурд, і мені навіть соромно, що ми це обговорюємо.

Навіть піднімати це питання зараз абсолютно не на часі. Цим займаються люди, яким немає чого робити. Хай краще на фронт ідуть. А ми будемо відстоювати назву нашого міста всіма силами", - зазначив Олександр Каштанюк.

Додатково

Радниця голови Асоціації міст України Оксана Продан у коментарі УНН зазначила, що рішення щодо зміни назв населених пунктів обов’язково повинні прийматися з урахуванням думки громади.

За її словами, профільний комітет Верховної Ради повинен звернутися до відповідного органу місцевого самоврядування, щоб отримати позицію громади. А згодом - врахувати цю позицію при підготовці рішення щодо можливого перейменування.

Своєю чергою, депутат Броварської міської ради Лідія Сенько зазначає, що порушувати питання перейменування міст зараз зовсім недоречно. Нині треба усі зусилля спрямувати на підтримку Збройних сил України. А вже після перемоги - розбиратися із назвами населених пунктів.

Категорично проти перейменування виступають відомі броварчани: багаторазовий чемпіон Європи та світу з плавання Олег Лісогор, майбутня учасниця Олімпійських ігор в Парижі, борчиня Аліна Грушина (Акобія), ексчемпіон світу з боксу серед професіоналів Юрій Нужненко та багато інших.

Контекст

Група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським зареєструвала у Верховній Раді постанову про перейменування Броварів на Броварі.

Місцеві жителі, з якими поспілкувався УНН, не підтримують цю ідею. Зокрема, вони не розуміють, звідки, власне, взялася назва "Броварі", яка, до того ж, ще й не надто гарно звучить.

Також жителі Броварів говорять, що нардепам просто немає чим зайнятися. А такі суперечливі рішення зараз точно не на часі.

Захар Подкидишев

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі