nehoda-vyruie-na-pivdni-odeshchyny-kiper-rozpoviv-pro-likvidatsiiu-naslidkiv-pohirshennia-pohodnykh-umov

Негода вирує на півдні Одещини: Кіпер розповів про ліквідацію наслідків погіршення погодних умов

 • 28659 переглядiв

Негода обрушилася на Одеську область, спричинивши перебої в електропостачанні та транспортному сполученні, критично важливі об'єкти покладаються на генератори та посилене патрулювання задля безпеки. Центри стійкості допомагають громадянам; зусилля з розчищення тривають, оскільки шторм рухається на північ.

 Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер розповів про погіршення погодних умов на півдні Одещини та ліквідацію наслідків негоди, передає УНН.

Деталі

За словами Кіпера, негода вирує у Болградському, Ізмаїльському та Білгород-Дністровському районах.

"Обʼєкти критичної інфраструктури працюють у штатному режимі, в районах розгортаються Пункти незламності, на дороги виїжджає допоміжна техніка", - додав він.

Зокрема, у Болградському районі перекрито рух дорогою Т-16-06, від Болграду до М-15. Автобуси, що працюють на приміських маршрутах, припинили курсування.

"Лікарні в районі працюють у штатному режимі. Світло є. Генератори напоготові. Арцизький ЦПМСД працює в онлайн режимі. Дороги розчищають, при необхідності медики можуть виїхати. На автошляхах та на дорогах місцевого значення громад району у посиленому режимі працює снігоприбиральна техніка та всі необхідні служби. За потреби будуть розгорнуті мобільні пункти незламності для допомоги водіям на автошляхах", - написав Кіпер, додаючи, що на період погіршення погодних умов збільшено кількість патрулів для регулювання дорожнього руху та гарантування безпеки на автошляхах.

Ознайомитися з інформацією щодо наявності електропостачання, роботи Пунктів незламності в громадах Болградського району можна за посиланням.

"Щодо Ізмаїльського району – то в його громадах працює 41 пункт незламності, який забезпечений електроживленням та інтернетом, - інформує Кіпер. - Можна зарядити телефон та погрітись, є кімнати матері та дитини, санвузли тощо".

Без енергопостачання повністю залишаються 43 населених пункти Ізмаїльського району, 6 - частково. Обʼєкти критичної інфраструктури працюють від генераторів. Без водопостачання залишається місто Кілія. Станом на 11.00 працюють 15 бригад ДТЕК

- розповів очільник ОВА.

Крім того, закритий рух міжнародною трасою М-15 Одеса-Рені для автомобільного транспорту.

Проводиться розчистка автошляхів: М-15 на ділянках Ізмаїл-Рені, Ізмаїл-с.Кирнички, а також Т-16-31, Т-16-06, Т-16-42, місцевих доріг Василівка-Камʼянка, Шевченкове-Мирне-Десантне, Кілія-Червоний Яр. На території Сафʼянівської громади посипана аварійно-небезпечна ділянка (спуск-підйом).

У свою чергу з 16 територіальних громад у 2 громадах Білгород-Дністровського району наявне світло. В трьох громадах світло наявне частково, в 11 – відсутнє.

Проблем з водопостачанням та теплопостачанням немає. Лікарні працюють у штатному режимі.

На трасі Р-72, Білгород-Дністровський -КПП Старокозаче, Н-33 Одеса- Монаши, М-15 Одеса-Рені спецтехніка проводить розчистку.

На 66 км траси М-15 сталося ДТП, перевернулась великовантажна машина з зерном. Наразі здійснюється розчистка дорожнього покриття від зерна.

Частина траси від Сарати до Одеси тимчасово закрита.

За інформацією синоптиків, негода рухається на північ, тож інші райони Одещини вже напоготові до ліквідації наслідків

- інформує очільник ОВА.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Негода спричинила численні ДТП та затори на дорогах Одещини

     • 28216 переглядiв

    Цього тижня Держсекретар США Блінкен відвідає Ізраїль - ЗМІ

     • 40164 переглядiв