ukenru
negoda-u-kiyevi-dlya-dopomogi-zadiyali-btri-na-vyizdakh-zastryagli-1-4-tis-fur

Негода у Києві: для допомоги задіяли БТРи, на в’їздах застрягли 1,4 тис. фур

 • 20223 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Під час ускладнення погодних умов у Києві для рятувальних заходів задіяна спецтехніка поліції Києва. На тлі обмежень руху на в’їздах до столиці застрягли понад 1 400 вантажівок. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Укравтодору та поліції Києва.

Деталі

"У ніч на 9 лютого... розчищено основні магістралі столиці протяжністю близько 50 км", - вказали в Укравтодорі.

Зазначається, що за кілька годин роботи це дало змогу впустити в Київ частину фур, які ще з вечора скупчуються на в’їздах до міста. "Йдеться про вул. Бажана – яка веде до траси М-03 Київ – Харків, вул. Заболотного – М-05 Київ – Одеса, а також під'їзд до Києва по Житомирській трасі від кордону з областю до метро "Житомирська", - додали дорожники.

Так, за даними Укравтодору, на в’їздах до Києва скупчилися понад 1 400 вантажівок. "Обмеження для фур в'їжджати до міста ускладнює рух для авто, снігоприбиральної техніки та водіїв вантажівок, які майже добу чекали, коли відкриють місто", - вказали в агентстві.

За даними поліції Києва, внаслідок снігопаду та морозної погоди на окремих ділянках автошляхів столиці виникли снігові замети та ожеледиця, що ускладнило рух автотранспорту. У зв’язку з цим, працівники поліції надають допомогу учасникам дорожнього руху.

"Для рятувальних заходів задіяні бронетранспортери, автомобілі та трактор", - додали у столичній поліції.

Доповнення

Циклон, що огорнув майже всю країну приніс рясні опади, які не припиняються вже другу добу.

"Попри складні погодні умови, сьогодні проїзд забезпечено всіма дорогами, за які відповідає Укравтодор", - запевнили дорожники.

На ранок 9 лютого сніжило у 14 областях, у ще двох - сніг з дощем, у шести - дощі. Було введено обмеження руху транспорту у семи областях, а також на в'їзд до Києва. Вздовж доріг через негоду на ранок застрягло близько 3 тисяч вантажівок.

За інформацією Укравтодору, яку цитує ДСНС, на 12 годину проїзд на дорогах загального користування забезпечено, за винятком обмеження руху на окремих ділянках автодоріг.

Згідно з рішенням КМДА про заборону в’їзду з 15:00 8 лютого до Києва великогабаритного транспорту, з метою недопущення накопичення великогабаритного транспорту в межах Київської області, обмежено рух великогабаритного транспорту в межах Київської (М-01 Київ-Чернігів, М-03 Київ-Харків, М-05 Київ-Одеса, М-06 Київ-Чоп, М-07 Київ-Ковель, Н-01 Київ-Знам’янка, Н-08 Бориспіль-Маріуполь), Полтавської (М-03 Київ-Харків, Н-08 Бориспіль-Маріуполь), Рівненської (М-06 Київ-Чоп), Житомирської (М-06 Київ-Чоп, М-07 Київ-Ковель), Черкаської (М-05 Київ-Одеса, Н-01 Київ-Знам’янка, Н-08 Бориспіль-Маріуполь) та Чернігівської (М-01 Київ-Чернігів, Н-07 Київ-Суми) областей. 

На території Волинської області також є певні обмеження.

Українські Національні Новини

Суспільство