nebezpechno-dlia-zdorovia-shcho-ne-varto-zberihaty-v-avtivtsi-pid-chas-anomalnoi-speky

Небезпечно для здоров'я: що не варто зберігати в автівці під час аномальної спеки

 • 14594 переглядiв

Фахівці попереджають про небезпеку зберігання води, ліків та кремів у машині під час аномальної спеки. Пластикові пляшки можуть спричинити пожежу, а ліки втратити ефективність при високих температурах.

Фахівці попереджають, що у період аномальної спеки не варто зберігати у машині воду, креми та різні лікарські засоби. про це пише УНН з посиланням на Daily Express.

Деталі 

По-перше, експерти не радять в машині зберігати воду в пляшках, адже з підвищенням температури хімічні речовини пластику можуть просочуватися у воду, роблячи її небезпечною для споживання. 

Крім того, пластикові пляшки можуть діяти як скло для сонячного світла та потенційно спричинити пожежу в автомобілі, тому найбезпечнішим варіантом буде просто вийняти пляшку з машини, аби забезпечити і безпеку авто, і свіжість води. 

По-друге, у спеку в машині не можна залишати ліки. Такі препарати, як парацетамол, ліки проти кашлю та інші знеболювальні мають максимальну температуру, при якій вони можуть залишатися ефективними. 

Більшість комерційних знеболювальних та ліків розраховані лише на температуру до 25°C, а це означає, що ви можете ненавмисно погіршити свій стан, прийнявши їх, і не вилікувати хворобу, від якої вони вам дійсно потрібні

- пояснюють експерти. 

І насамкінець фахівці рекомендують не зберігати сонцезахисний крем, адже він може зіпсуватися всередині пляшечки та навіть вибухнути через тиск у спеку. 

Доповнення

Також у виданні наголошують, що водіям варто переконатися, що у вас достатньо бензину або дизельного пального, адже в спеку воно витрачається швидше. Крім того, потрібно з'ясувати, чи у вашій машині достатньо води та мастила, які мають вирішальне значення у спекотні дні та що ваш кондиціонер є заправленим. 

Також будь обережними та безпечно пересувайтеся на сонці, слідкуйте за температурним датчиком двигуна, аби запобігти різним проблемам через спеку.

Короткочасні дощі та грози: якою буде погода в Україні 22 липня 21.07.24, 19:59

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові прощаються з мовознавицею Іриною Фаріон

     • 16118 переглядiв