ukenru
nbu-povidomiv-pro-skorochennya-doli-derzhavi-v-ukrgazbanku-i-zaluchennya-investoriv-do-oschadbanku

НБУ повідомив про скорочення долі держави в "Укргазбанку" і залучення інвесторів до Ощадбанку

 • 10409 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Найближчим часом скоротиться доля держави в "Укргазбанку" через входження Міжнародної фінансової корпорації до його капіталу, а крім того, Національний банк буде працювати над збільшенням інвестиційної привабливості "Ощадбанку". Про це заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Робота (по зменшенню части державних банків - ред.). Міністерство фінансів працює на сьогоднішній день з IFC щодо входження IFC в капітал "Укргазбанку" і це буде перша угода, перший крок до скорочення державою своєї частки в банківському секторі", - зазначила Рожкова, коментуючи плани НБУ скоротити частку держави в банківському секторі з понад 50% до 20%.

За її словами, передумовою до роздержавлення ще одного державного банку - Ощадбанку - є входження його до членів Фонду гарантування вкладів, оскільки наразі він таким не є, після цього НБУ розглядатиме можливість залучення інвесторів і в цей банк також.

При цьому вона додала, що зацікавленість інституційних міжнародних фінансових організацій до сектору державних банків у країні є. НБУ ж, зі свого боку, працює над тим, щоб зробити державні банки привабливими для інвесторів.

Нагадаємо, прибуток банківської системи за дев’ять місяців 2019 року збільшився у 4,4 рази - до 48,4 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка