nazvano-imena-pidozriuvanykh-u-vbyvstvi-pysmennyka-volodymyra-vakulenka-ta-shche-trokh-osib

Вбивство письменника Вакуленка: відомі імена окупантів, причетних до розстрілу

 • 39993 переглядiв

Слідство встановило особи російських військовослужбовців, причетних до вбивства письменника Володимира Вакуленка та трьох інших осіб, незважаючи на труднощі в отриманні свідчень свідків.

Правоохоронці встановили нові деталі смерті дитячого письменника Володимира Вакуленка та ще трьох людей. Зокрема, харківські слідчі назвали прізвища підозрюваних. Про це під час брифінгу розповів начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, передає УНН.

Деталі

Правоохоронці пояснили, що отримати покази слідчих було не просто, адже люди, які були під окупацією, боялися надавати свідчення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На деокупованій Херсонщині зафіксували понад 18 тисяч злочинів, які вчинили колаборанти

Попри це слідчим вдалось зібрати покази понад 20 свідків, загалом кримінальне провадження налічує 13 томів. 

Ми чітко знаємо, що сталося в день розстрілу та напередодні. Спочатку викрали Вакуленка разом з хворим сином, знущалися і били. Потім відпустили і через день знову забрали. Ми знаємо, що Володимира Вакуленка катували перед стратою, змушували роздягатися, шукали татуювання тризубу, били 

— розказав Сергій Болвінов.

За результатами експертизи, причиною смерті Володимира Вакуленка стали вогнепальні поранення. З його тіла експерти вилучили дві кулі від пістолета Макарова. У нього також були зламані два пальця на лівій руці.

Сьогодні вже встановлені і оприлюднені імена військовослужбовців рф, причетних до вбивства чотирьох мешканців Ізюмської громади. Це уродженці Луганської області 50-річний Сергій Удоденко і 33-річний Владислав Нескородьєв з позивними "удод" і "лев". Вони служили в 4 роті 4 батальйону 204 стрілецького полку мобілізаційного резерву ЛНР 2-го армійського корпусу 8-ої загально військової армії Південного воєнного округу збройних сил рф

 - резюмував Болвінов.

Доповнення 

В цій справі слідство встановило особи і обставини вбивства ще трьох осіб, слідчі мають беззаперечні докази, що цих людей також вбили "лев" та "удод".

Серед свідків, які дали слідству покази, мешканець села Капитолівка Євгеній. Чоловік пройшов катівню рашистів і дивом врятувався. Протягом тижня окупанти тримали Євгенія у підвалі та застосовували фізичне насилля, аби дізнатись все, що цікавить окупаційну владу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оголосила підозру окупанту, який катував людей на Миколаївщині

У Нацполіції наголошують, що слідство ще ще не завершено. За словами Сергія Болвінова, підозрюваних по цьому кримінальному провадженню може бути більше. "Удод" і "Лев" найближчим часом будуть оголошені у міжнародний розшук.

Нагадаємо

Агента фсб, який на власному авто "провів" із Сумської області до околиць Києва 128 одиниць військової техніки окупантів, засудили до 15 років позбавлення волі.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Катар підтвердив звільнення як заручників ХАМАС, так і Ізраїлю

     • 51995 переглядiв