ukenru
nazk-zatverdilo-nakaz-dlya-efektivnogo-reaguvannya-na-nepodannya-chinovnikami-deklaratsiy

НАЗК затвердило наказ для ефективного реагування на неподання чиновниками декларацій

 • 16238 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції розробило та затвердило наказ, що дозволить ефективніше реагувати на неподання чиновниками е-декларацій. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу НАЗК.

"Міністерство юстиції зареєструвало наказ НАЗК, який дозволить НАЗК ефективніше реагувати на факти неподання е-декларацій", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що документ вносить необхідні поправки до порядку перевірки факту подання декларацій, які були передбачені останніми змінами до закону України "Про запобігання корупції", ухваленими у кінці 2019 року. Наказ набрав чинності 19 червня.

Зокрема, змінами передбачено наступне:
▪️ останнім днем роботи чиновника визначається фактична дата, коли він виконував свої повноваження;
▪️ установи мають 5 робочих днів для того, аби перевірити, чи подав чиновник, що припиняє свої повноваження, декларацію. Цю перевірку вони мають почати на 20 робочий день після того, як працівник йде з посади;
▪️ установа, яка надсилає до НАЗК повідомлення щодо неподання або несвоєчасного подання декларації чиновника, який більше не працює в органі влади, має вказати в такому документі дату припинення повноважень цього працівника.

Як раніше повідомлялося в УНН, Національне агентство з питань запобігання корупції закликає депутатів не використовувати депутатські звернення для роз’яснень про заповнення е-декларацій.

Українські Національні Новини

Політика