nazk-vyiavylo-u-eksposadovtsia-odeskoi-mytnytsi-neobgruntovanykh-aktyviv-na-ponad-32-miliona-hryven

НАЗК виявило у експосадовця одеської митниці необґрунтованих активів на понад 3,2 мільйона гривень

 • 19207 переглядiв

Колишній начальник відділу митного оформлення Одеської митниці безпідставно набув активів на суму понад 3,2 млн грн, у тому числі 5 елітних автомобілів, придбаних у перший рік війни.

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило ознаки набуття необґрунтованих активів колишнім начальником відділу митного оформлення Одеської  митниці Державної митної служби України на понад 3,2 млн грн. про це пише УНН з посиланням на заяву НАЗК. 

Деталі

Після повної перевірки декларації за 2022 рік в агентстві з'ясували, що під час першого року війни посадовець, його дружина та дочка придбали 5 транспортних засобів на понад 7 млн грн, а саме:

  • MERCEDES-BENZ GLS 400, 2021 р.в;
  • MERCEDES-BENZ S 450, 2020 р.в.;
  • AUDI A5, 2022 р.в.;
  • AUDI A6, 2022 р.в.;
  • AUDI A4, 2022 р.в.

НАЗК встановило, що наявні у них грошові заощадження та доходи, отримані на момент здійснення покупок, свідчать про неможливість придбати майно користуючись коштами, отриманими із законних джерел.

НАЗК виявило у колишнього заступника Генпрокурора Вербицького необґрунтованих статків на 29 млн гривень03.07.24, 16:38

Окрім того, виявилось, що експосадовець митниці став власником автомобіля MERCEDES-BENZ GLS 400 2021 року випуску за ціною, нижчою за мінімальну ринкову.

Матеріали скеровано до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) для розв'язання питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів екс-посадовця необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави, що передбачає стаття 290 ЦПК України

- йдеться в заяві НАЗК.

Нагадаємо

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами проведеного моніторингу способу життя виявило у народного депутата Ігоря Кісільова ознаки незаконного збагачення на понад 70 млн грн. 

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Іспанія заявила про передачу Україні ще 10 танків Leopard

     • 19794 переглядiв

    Новим речником МЗС України став Георгій Тихий

     • 13500 переглядiв

    На Одещині запрацювало "соціальне таксі"

     • 11734 переглядiв