ukenru
nazk-sklalo-protokol-na-eks-golovu-nkrekp

НАЗК склало протокол на екс-голову НКРЕКП

 • 12120 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротоколи за порушення при поданні декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані на кількох чиновників, а також склали протокол стосовно екс-голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитра Вовка. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НАЗК.

"НАЗК направило до суду адмінпротоколи за фактами порушень встановлених законом термінів подання декларацій, повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, а також декларування недостовірних відомостей", - вказали в Агентстві.

Зокрема, вказали у НАЗК, два адмінпротоколи за несвоєчасне подання без поважних причин щорічних декларацій складені стосовно проректора Нацакадемії прокуратури України Олександра Толочка (за 2018 рік) та директора КП ЖКГ Вишгородської міської ради Віктора Ємельянова (за 2017 рік).

Окрім цього, як зазначається, встановлено, що депутат Ірпінської міської ради VII скликання Олександр Пащинський несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані після придбання автомобіля Tesla Model S вартістю 466 000 грн. Відповідний адмінпротокол направлено до суду.

"Також протокол про адмінправопорушення, передбачене частиною четвертою статті 172-6 КУпАП, складено стосовно голови НКРЕКП (з 2015 до 2018 року - ред.) Дмитра Вовка, який у декларації за 2017 рік зазначив недостовірні відомості на суму 375 400,00 грн", - додали у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК раніше цього місяця направило в суд п'ять протоколів стосовно чиновників.

Українські Національні Новини

Політика