ukenru
nazk-nazvalo-top-5-sudiv-scho-nevchasno-reaguyut-na-skargi

НАЗК назвало топ-5 судів, що невчасно реагують на скарги

 • 4471 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Національне агентство із запобігання корупції назвало п’ять регіонів, де суди закривають подання НАЗК щодо порушень у звітах політ партій. Про це на брифінгу повідомила член НАЗК Наталія Корчак, передає УНН.

«У Полтавській, Харківській, Чернігівській та Дніпропетровській областях та у Печерському, Голосієвському, Шевченківському районах Києва відзначились суди-«лідери» з закриття проваджень за поданням НАЗК», - сказала Корчак.

Вона зазначила, що відповідно до чинного законодавства суд має упродовж 3 місяців розглянути справи щодо порушень у звітах політичних партій.

«Відповідно спостерігається тенденція, що судове засідання переноситься у зв’язку чи то з відпусткою суддів, чи то хворобою судді, чи то неявкою судді, у результаті чого судами визнаються винні суб’єкти у справі, але вона закривається через плин терміну давності», - відзначила член НАЗК.

Враховуючи такий перебіг подій, НАЗК надіслала до Вищої ради правосуддя звернення про відкриття дисциплінарного провадження щодо двох суддів Дарницького і Печерського райсудів Києва.

Зокрема, як зазначила Корчак, у результаті із зволіканням з ухвалення рішення суддею Дарницького райсуду столиці до бюджету столиці не надійшли понад 2,3 мільйона гривень, які мали бути стягнуті з ВО «Свобода».

Як повідомлялося, НАЗК конфіскувало понад 1,3 млн дол. у політпартій.

Українські Національні Новини

Суспільство