ukenru
nazivali-lopatu-lopatoyu-kuleba-povidomiv-pro-spilkuvannya-zelenskogo-z-dzhonsonom

Називали лопату лопатою: Кулеба повідомив про спілкування Зеленського з Джонсоном

 • 32343 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з прем’єр-міністром Борисом Джонсоном у Лондоні знайшли спільну мову під час зустрічі. Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відео зверненні, оприлюдненому на Facebook, передає УНН.

"Щойно відбулось важливе підписання історичної угоди про вільну торгівлю, стратегічне партнерство між Україною і Великобританіє. Договір підписали Президент України Володимир Зеленський і премєр-міністр Борис Джонсон. Це насправді історична подія, перша така угода, підписана Британією після Brexit, і підписана вона саме з Україною, що є самим по собі символічним. Дуже успішна, тепла і щира розмова – ви знаєте, харизматичний дуже Борис Джонсон, харизматичний Володимир Зеленський, одразу встановили живий, щирий зв'язок, взаємопорозуміння, гарно поговорили про дуже конкретні речі", - сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що особисто йому "британці завжди дуже сильно імпонували".

"У них є дуже сильна ідіома – “to call a spade a spade”. Якщо буквально перекладати, то звучить так: "називайте лопату лопатою". Але насправді ця ідіома означає "називати речі своїми іменами". Британці – це як раз ті острів’яни, які завжди, особливо починаючи з 2014 року, називають речі своїми іменами. Особливо коли це стосується питання російської агресії. З ними приємно мати справу… Розмова відбулась не дипломатична, а саме відповідно до британської ідіоми – обидві сторони називали лопату лопатою, і в цьому є повне порозуміння", - повідомив голова МЗС.

Нагадаємо, раніше сьогодні Зеленський і Джонсон підписали двосторонню угоду про стратегічне партнерство і торгівлю .

Українські Національні Новини

Політика