ukenru
naystarishiy-vcheniy-avstraliyi-pomer-pislya-evtanaziyi

Найстаріший вчений Австралії помер після евтаназії

 • 19060 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Найстаріший вчений Австралії 104-річний Девід Гудолл помер після евтаназії в швейцарському Базелі. Про це повідомляє УНН з посиланням на РІА Новини.

За даними видання, Гудолл попросив не проводити з нагоди його смерті похорон і заповідав пожертвувати своє тіло будь-якому медичному інституту.

Як повідомлялося раніше, вчений попрямував до Швейцарії на початку травня. В Австралії евтаназія нелегальна, за винятком австралійського штату Вікторія, де в 2017 році парламент дозволив застосовувати такий захід для невиліковно хворих людей.

Однак Гудолл не страждав важкими захворюваннями і не потрапляв під вимоги закону.

Прохання вченого про евтаназію було в прискореному порядку розглянуто і схвалено агентством, що надає відповідні послуги в швейцарському Базелі. Для цієї поїздки активісти зібрали для вченого близько 15 тисяч доларів.

Гудолл був фахівцем в геоботаніці і екологічної статистикою. Він займав посаду професора в Університеті імені Едіт Коуен в Перті. Два роки тому рішення керівників університету відправити вченого у відставку викликало міжнародний резонанс і було переглянуто під тиском колег Гудолл у всьому світі.

Як повідомляв УНН, на виставці похоронної індустрії в Амстердамі представили вид капсули для самогубств під назвою Sarco.

Українські Національні Новини

Новини Світу