naysilnishi-za-140-rokiv-doschi-u-kitayi-zabrali-zhittya-20-lyudey-27-znikli-bezvisti

Найсильніші за 140 років дощі у Китаї забрали життя 20 людей, 27 зникли безвісти

 • 274675 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Столичний регіон Китаю постраждав від найсильніших дощів з початку обліку 140 років тому, повінь призвела до загибелі щонайменше 20 людей, а ще 27 вважаються зниклими безвісти, пише УНН з посиланням на Al Jazeera.

Деталі

Влада зафіксувала 744,8 мм опадів, найвищий показник з 1891 року, у період із суботи по ранок середи на водосховищі на околиці Пекіна, повідомила в середу міська метеорологічна служба. Кількість опадів, зареєстрованих за 40 годин, була близькою до середньої кількості опадів за весь липень.

Тропічний шторм "Доксурі" викликав зливи в районах столиці та її околиць, рухаючись на північ після того, як минулого тижня обрушився на південну провінцію Фуцзянь.

У середу влада направила тисячі співробітників служби екстреної допомоги до Чжочжоу, міста приблизно за 60 км на південний захід від Пекіна, коли залишки тайфуну продовжували вирувати у районах навколо столиці.

Державні ЗМІ повідомили, що Чжочжоу, який знаходиться у місці злиття кількох річок, особливо сильно постраждав, оскільки паводкові води рухалися вниз за течією з інших місць.

За даними державних ЗМІ, проливний дощ навколо Пекіна забрав життя щонайменше 20 людей і залишив 27 зниклих безвісти, тоді як майже мільйон людей було евакуйовано зі столиці та сусідньої провінції Хебей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через зливу на півночі Китаю загинуло 9 людей, шість зникли безвісти

Глава Китаю Сі Цзіньпін наказав місцевим органам влади зробити все можливе, щоб врятувати тих, хто вижив, і звести до мінімуму людські жертви та матеріальні збитки.

У середу в столиці, схоже, видався певний перепочинок від повені після того, як місцева влада оголосила "червоний" рівень небезпеки для населення. Офіційні особи Пекіна знизили рівень попередження, оскільки "рівень води у великих річках опустилася нижче за попереджувальну позначку", повідомило державне інформаційне агентство Xinhua.

Доповнення

Влітку 1998 року Китай переніс найбільш смертоносні повені в наш час, тоді повені вздовж берегів річки Янцзи та інших водних шляхів на північному сході забрали життя понад 4000 людей і залишили без даху над головою близько 15 мільйонів людей.

Понад 300 людей загинули в 2021 році, коли повені обрушилися на місто Чженчжоу і провінцію Хенань, що прилягає до нього.

Village officials jumped into floodwater to help transfer over 1,000 sheep to higher ground in Xiluozhuang Village, north China's Hebei Province, where days of torrential rains have caused flooding. #AmazingChina pic.twitter.com/t6VDbraonD

— China Xinhua News (@XHNews) August 2, 2023

Rescuers airlifted a man trapped in the flood on top of a car to safety in China's Hebei province.

Heavy rains battered northern China on Monday, while washing away cars and forcing the capital to issue its highest alerts for flooding and landslides. pic.twitter.com/u03xjGfdbD

— NoComment (@nocomment) August 2, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    З початку доби відбулося 128 бойових зіткнень - Генштаб

     • 59498 переглядiв

    Українська ІТ-Армія провела масштабну операцію

     • 50645 переглядiв

    Новини по темі