navodyv-rosiiski-kaby-na-pozytsii-syl-oborony-na-donechchyni-zatrymano-koryhuvalnyka

Наводив російські "КАБи" на позиції Сил оборони на Донеччині: затримано коригувальника

 • 29686 переглядiв

На Донеччині затримано 49-річного інформатора, який передавав російській розвідці геолокації артилерії та ППО ЗСУ. Зловмиснику загрожує до 8 років ув'язнення за несанкціоноване поширення інформації.

Служба безпеки затримала ще одного російського інформатора, який коригував обстріли бойових позицій Сил оборони на Донеччині. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Зловмисник передавав геолокації артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що атакують на східному фронті. Також він намагався встановити координати ППО, яка прикриває сухопутні підрозділи українських військ в районі Костянтинівки,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що отримані відомості коригувальник направляв у спеціалізовану групу російської розвідки у месенджері Телеграм.

Служба безпеки затримала ворожого інформатора у ході оперативної комбінації, коли він перетинав блокпост Сил оборони.

За даними слідства, фігурантом є 49-річний місцевий житель, ідейний прихильник рашизму. Для збору розвідданих він обходив місцевість та фіксував локації потенційних цілей. Під час обшуків у затриманого виявлено мобільний телефон із доказами його злочинної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

13 років за ґратами проведе колаборантка, яка передавала окупантам "зашифровані звіти" про дислокацію ЗСУ під Покровськом17.07.24, 17:51

Популярні

Новини по темі