ukenru
navchannya-zs-rf-kavkaz-2020-slid-rozglyadati-yak-tisk-na-ukrayinu-rozvidka

Навчання ЗС РФ “Кавказ-2020” слід розглядати як тиск на Україну - розвідка

 • 16358 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Стратегічне командно-штабне навчання ЗС Росії “Кавказ-2020” створене для демонстрації воєнної могутності Росії, його слід розглядати як елемент тиску на нашу країну. За результатами його проведення в Україні будуть створені пропозиції щодо нейтралізації загроз від РФ. Про це на брифінгу розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає кореспондент УНН.

“Під час СКШН “Кавказ-2020” у південному військовому окрузі буде створено щонайменше 7 угрупувань військ та стратегічний резерв. Крім того, не виключається розгортання угрупування територіальних військ на базі центрів забезпечення мобілізаційного розгортання”, - зазначив Скібіцький.

Також він зазначив, що в акваторії Чорного моря можливе проведення міжфлотського навчання.

“На єдиному оперативному фоні під час підготовки та проведення СКШН “Кавказ” буде здійснено та заплановано навчання організації договору колективної безпеки. Основна мета – перевірка можливості застосування підрозділів ЗС держави ДКБ у військових операціях ЗС Росії під прикриттям гуманітарних місій”, - додав Скібіцький.

За його словами, навчання стануть черговим етапом підвищення навченості російського агресора.

“Це навчання буде використане російським керівництвом для демонстрації воєнної могутності Україні та державам Європи. Його слід розглядати як елемент тиску на нашу країну. У цей час посилиться інформаційна кампанія Росії, у тому числі з використанням українського інформаційного простору”, - сказав Скібіцький.

Він додав, що основна мета полягатиме у залякуванні та нав’язуванні на всіх рівнях думки про "незворотність виконання російських вимог стосовно окупованих територій та здатність Кремля відстоювати свої інтереси з використанням військової сили".

“За результатами розвідки навчання ЗС Росії “Кавказ-2020” буде підготовлений відповідний аналіз та пропозиції щодо нейтралізації загроз від Російської Федерації”, - підсумував Скібіцький.

Нагадаємо, за даними розвідки, цьогорічні стратегічні командно-штабні навчання (СКШН) збройних сил Росії “Кавказ-2020” пройдуть на прикордонних з Україною територіях та в окупованому Криму.

Українські Національні Новини

Політика