navchannya-ukrayinskikh-pilotiv-na-f-16-mozhe-rozpochatis-naprikintsi-lita-v-daniyi-ignat

Навчання українських пілотів на F-16 може розпочатись наприкінці літа в Данії - Ігнат

 • 344932 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Група пілотів з України готується до навчань на винищувачах F-16, які можуть розпочатися наприкінці літа в Данії. Про це повідомив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, пише УНН.

Цитата

«Пілоти безпосереднього знаходяться зараз біля літаків. Певна група з них готується до того, щоб від’їжджати на навчання. Почнеться воно, мабуть, таки наприкінці літа, зі Скандинавських країн, з Данії.

А далі усі країни, які входять до складу авіаційної коаліції, будуть долучатися до навчального процесу різних груп пілотів, і досвідчених, і молодих пілотів, які ще не мають льотних навичок», - розповів речник командування Повітряних сил України.

За його словами, після тренувань пілотів на F-16 розпочнеться навчання українських інженерів. Вони мають опанувати не лише обслуговування літака, а і те як саме експлуатувати озброєння сучасних винищувачів.

Раніше

Ігнат повідомляв, що Україна не буде відправляти цілими ескадрильями пілотів на навчання F-16, також ймовірно, що постачання літаків теж буде відбуватись поступово.

Нагадаємо

Уряд 26 червня Данії заявив, що розпочалася підготовка українських пілотів на винищувачах F-16. А також, що літаки знімуть з озброєння на два роки раніше запланованого терміну.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі