navalnogo-zasudili-do-19-rokiv-osoblivogo-rezhimu-u-spravi-pro-ekstremistsku-diyalnist

навального засудили до 19 років особливого режиму у справі про "екстремістську діяльність"

 • 292019 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Суд у москві засудив російського опозиціонера олексія навального до 19 років колонії особливого режиму. Його засудили, зокрема, через екстреміську діяльність, повідомляє УНН з посиланням на росЗМІ.

Деталі

Справу розглядали на виїзних засіданнях у виправній колонії №6 у володимирській області. Засідання суду були закритими.

Політика звинуватили одразу за шістьма статтями Кримінального кодексу, зокрема у "створенні та фінансуванні екстремістського співтовариства, закликах до екстремізму, реабілітації нацизму і втягненні неповнолітніх у вчинення небезпечних дій".

В окреме провадження виділено епізод за статтею про тероризм. У справі, зокрема, йдеться про Фонд боротьби з корупцією - засновану навальним організацію, яку за позовом прокуратури 2021 року визнали екстремістською, а її діяльність на території росії заборонено. Провину навальний не визнає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: російський опозиціонер навальний назвав терориста гіркіна "політичним в'язнем"

Доповнення

олексія навального заарештували в січні 2021 року після перебування в лікарні в Німеччині, де його лікували від отруєння "Новачком". Західні країни й сам Навальний звинуватили в отруєнні росію.

Його засудили до дев'яти років позбавлення волі у справах про шахрайство та образу судді. В обвинувальному висновку йшлось, що навальний та його соратники за допомогою "обману та зловживання довірою" збирали донати на виборчу кампанію, але розпоряджалися ними "в особистих цілях". Згідно з попередніми вироками, олексій навальний має перебувати у в'язниці до 2032 року.

Фонд боротьби з корупцією, через який відбувався новий судовий розгляд за звинуваченням в екстремістській діяльності, заснований навальним у 2011 році, позиціонував себе як некомерційна організація, що займається антикорупційними розслідуваннями. ФБК був визнаний екстремістською організацією. Більшість соратників навального виїхали з рф за кордон і продовжують свою діяльність звідти.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Одещині погасили марку із літаками F-16

     • 1572160 переглядiв

    В Україні змінили норми харчування для військовослужбовців

     • 522237 переглядiв