ukenru
natsgvardiytsi-vikonuyut-zavdannya-u-mariupoli-v-umovakh-povnogo-boyovogo-otochennya-ngu

Нацгвардійці виконують завдання у Маріуполі в умовах повного бойового оточення – НГУ

 • 355356 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Національна гвардія України виконує завдання у Маріуполі в умовах повного бойового оточення. Про це під час брифінгу повідомив начальник оперативного управління штабу головного управління Національної гвардії України Олексій Надточий, передає УНН.

Цитата

"В обороні Маріуполя приймає участь особовий склад східного ОТУ, південного ОТУ та центрального ОТУ НГУ. Вони виконують завдання в умовах повного тактичного оточення. Ситуація лишається складною на сьогодні", - сказав Надточий.

Деталі

За його словами, НГУ продовжує виконувати бойові завдання у Донецькому, Слобожанському, Бузькому та східній частині Таврійського операційного районах.

"Сили та засоби Нацгвардії продовжують нести службу на блокпостах, взяли під охорону понад 600 об’єктів, серед яких і критичної інфраструктури. Щодоби близько 2,5 тисяч військовослужбовців несуть службу для підтримання порядку. ЗА цей період затримано понад 4 тисячі осіб, серед них понад 700 осіб підозрюються в кримінальних проступках, ще 230 підозрюються в участі в ДРГ", - розповів Надточий.

Доповнення

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що військова деблокада Маріуполя наразі неможлива. ЗСУ роблять все, що від них залежить, щоб цю ситуацію виправити.

Нагадаємо

Минулої доби, 10 травня, на завод "Азовсталь" у Маріуполі російські окупанти здійснили 38 авіанальотів, зокрема було чотири вильоти стратегічних бомбардувальників.

Українська влада працює над застосуванням процедури “екстракшн” щодо поранених військових із заводу "Азовсталь".

Українські Національні Новини

Суспільство