ukenru
natsbank-ochikuye-priskorennya-zrostannya-vvp-u-nastupni-dva-roki

Нацбанк очікує прискорення зростання ВВП у наступні два роки

 • 8654 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Ріст валового внутрішнього продукту в найближчі два роки пришвидшиться і вже у 2021-му становитиме 3,7%. Про це йдеться у звіті Нацбанку, передає УНН.

Згідно з даними звіту НБУ, цього року ВВП в Україні складе 4003 млрд грн, тоді як прогнозоване зростання за підсумками року складе 3%.

В наступному році Нацбанк очікує 4390 млрд грн ВВП і зростання на рівні 3,2%. У 2021 році ці показники складуть 4803 млрд грн і 3,7% відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародні резерви України за два роки зростуть до 23 млрд доларів - НБУ

При цьому в установі додали, що незначне уповільнення зростання ВВП у 2019 році – до 3% (з 3,3% у 2018 році) відбулось через звуження світового попиту на тлі геополітичних конфліктів та протекціоністських заходів, стриману фіскальну та монетарну політику.

Прискорення зростання показника в наступні роки очікується завдяки пом’якшенню монетарної політики, що стимулюватиме внутрішній попит. Стримуватиме зростання слабка економічна активність у світі та скорочення обсягів транзиту природного газу до Європи.

Нагадаємо, на думку фахівців Світового банку, нинішнє зростання економіки України є дуже стриманим, а його природа не є постійною.

Українські Національні Новини

Економіка