natsbank-i-nadali-zberihatyme-stiikist-na-valiutnomu-rynku-pyshnyi

Нацбанк і надалі зберігатиме стійкість на валютному ринку – Пишний

 • 23741 переглядiв

Голова НБУ Андрій Пишний заявив про збереження стійкості на валютному ринку завдяки достатнім міжнародним резервам. Прогнозується зростання резервів до 41 млрд доларів у 2024 році.

Голова Національного банку України Андрій Пишний зявив, що НБУ буде зберігати стійкість на валютному ринку, адже регулятор має достатній запас міжнародних резервів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Національний банк і надалі зберігатиме стійкість на валютному ринку. Для цього ми маємо достатній запас міжнародних резервів. Зокрема, завдяки зовнішньому фінансуванню у 2024 році резерви зростуть до 41 млрд доларів", - написав Пишний.

За його словами, хоча запаси знизяться до 37 мільярдів доларів у 2025 році та до 32 мільярдів доларів у 2026 році, Національний банк України зможе підтримувати помірні коливання валютного курсу, реагуючи на зміни ринкових умов.

Нагадаємо

Національний банк України прогнозує зменшення міжнародних резервів до 32 млрд доларів на кінець 2026 року через скорочення фінансової допомоги та відплив валюти. Резерви залишатимуться достатніми для стабільності валютного ринку.

Популярні

Новини по темі

У 200-річному палаці Красицьких на Рівненщині обвалився дах

 • 13847 переглядiв

Україна та Ірландія обговорили зміст двосторонньої угоди

 • 23457 переглядiв

Відключення світла у суботу не планують - Укренерго

 • 15453 переглядiв