nato-zaklykaie-kytai-prypynyty-bud-iaku-pidtrymku-viiny-rf-v-ukraini

НАТО закликає Китай припинити будь-яку підтримку війни рф в Україні

 • 112090 переглядiв

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликає Китай припинити будь-яку матеріальну і політичну підтримку рф, включаючи передачу компонентів озброєнь і сировини, через стратегічне партнерство з країною-терористом і загрозу, яку вона становить для євроатлантичної безпеки.

Країни-члени НАТО закликали Китай, як постійного члена Ради Безпеки ООН, до припинення будь-якої матеріальної та політичної підтримки рф. Про це повідомляє Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає УНН.

Деталі

Під час виступу на Вашингтонському Саміті Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив щодо впливу Китаю на війну в Україні через його стратегічне партнерство з рф. Він заявив, що КНР стала вирішальним чинником у підтримці оборонно-промислової бази рф, що збільшує загрозу для євроатлантичної безпеки.

Столтенберг закликав Китай, як постійного члена Ради Безпеки ООН, до припинення будь-якої матеріальної та політичної підтримки російських військових дій. Це включає передачу компонентів зброї, обладнання та сировини, які використовуються для зміцнення оборонного потенціалу терористичної країни.

Крім того, Генсек НАТО висловив занепокоєння щодо кібератак та дезінформації, що надходять від Китаю, і закликав його дотримуватись міжнародних стандартів в цьому сегменті. Також була висловлена обуреність щодо розширення космічних можливостей КНР та зростання її ядерного арсеналу.

На завершення виступу, Столтенберг наголосив на важливості конструктивної взаємодії з Китаєм, спрямованої на захист інтересів безпеки Альянсу, але підкреслив, що НАТО буде готове захищатись від будь-яких спроб дестабілізації та розколу.

НАТО має намір протягом наступного року надати 40 мільярдів євро допомоги Україні у сфері безпеки11.07.24, 03:12

Юлія Котвицька

Війна

    Популярні

    Новини по темі