nato-roztsinyuvatime-provokatsiyi-z-vagnerivtsyami-yak-pidtrimuvani-kerivnitstvom-rf-posol-latviyi

НАТО розцінюватиме провокації з "вагнерівцями" як підтримувані керівництвом рф - посол Латвії

 • 284658 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Можливі провокації за участю найманців пвк "вагнер", що перебуває зараз у білорусі, будуть розцінюватися НАТО як дії, які підтримує керівництво рф, повідомив у четвер новий посол Латвії в НАТО Маріс Рієкстіньш, пише УНН з посиланням на Delfi.

Деталі

Посол Латвії оцінив можливість провокацій з боку "вагнера" як відносно невисоку, але повністю їх не виключає. При цьому він наголосив: якщо провокації таки відбудуться, НАТО розцінить їх як дії, які підтримує керівництво росії, і відповість відповідними кроками, і виплутатися твердженнями про те, що угруповання є приватною компанією, уже не вийде.

Говорячи про нещодавній проліт білоруських вертольотів над Польщею, Рієкстіньш відзначив, що мета таких дій - поставити під сумнів нашу готовність до різних ризиків безпеки.

Оцінюючи ризики, пов'язані з навчаннями російського флоту в Балтійському морі, дипломат зазначив, що військові навчання є скоріше демонстрацією сили, аніж прикриттям провокацій. Він також очікує, що наступні російсько-білоруські навчання "Захід" можуть бути скромнішими за масштабом, ніж попередні, оскільки російські ресурси здебільшого зайняті на війні в Україні.

Цитата

"Я впевнений, що НАТО готове реагувати відповідно до потреб ситуації", - підкреслив Ріекстінш в інтерв'ю телеканалу TV3, зазначивши, що в НАТО регулярно проводиться аналіз загроз, на основі якого готуються пропозиції щодо рішень на політичному рівні.

Рієкстіньш, який донедавна був послом Латвії в рф, визнав, що в росії багато серйозних проблем з імперським мисленням, тому вони відкрито і мовчки підтримують агресію країни. Проте дипломат сподівається, що ця країна може змінитись, як змінився СРСР із Михайлом Горбачовим.

Доповнення

Держдеп США, говорячи про білоруські вертольоти у повітряному просторі Польщі, заявив, що країни НАТО наразі не перебувають на етапі процесу, який дозволяє Альянсу посилатися на статтю 5.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб: кількість знищених окупантів перевищила 248 тисяч

     • 276973 переглядiв