nato-provede-planovi-yaderni-navchannya-na-tli-zagroz-putina

НАТО проведе планові "ядерні" навчання на тлі загроз путіна

 • 239622 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. НАТО наступного тижня проведе щорічні навчання щодо ядерного стримування на тлі загроз застосування ядерної зброї з боку росії. Анонс зробив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу напередодні зустрічі на рівні міністрів оборони, передає кореспондент УНН.

Цитата

«У четвер я головуватиму на черговому засіданні Групи з ядерного планування. Основною метою ядерного стримування НАТО завжди було збереження миру, запобігання насильству та стримування агресії», - заявив Столтенберг.

«Наступного тижня НАТО проведе давно заплановані навчання зі стримування, Steadfast Noon. Це звичайні навчання, що проводяться щороку. Щоб наші сили стримування залишалися надійними, безпечними та ефективними», - повідомив Генсек.

Деталі

Як зазначає видання Financial Times, у навчаннях візьмуть участь 14 членів Альянсу, а також літаки, здатні нести ядерну зброю, поряд із додатковими можливостями, такими як літаки розвідки та дозаправки. Навчання триватимуть тиждень та покликані забезпечити готовність відповідного персоналу та обладнання.

Навчання «давно заплановані та покликані дати сигнал про безпеку», повідомили Financial Times джерела, поінформовані про підготовку.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    НАТО проведе планові "ядерні" навчання на тлі загроз путіна

     • 239622 переглядiв

    путін зазнає невдачі в Україні, — Столтенберг

     • 147501 переглядiв

    У Києві не планують будувати зупинки-укриття – КМДА

     • 297357 переглядiв

    У Німеччині готуються до нового потоку українських біженців

     • 385412 переглядiв

    Терористична росія визнала Meta терористичною організацією

     • 134808 переглядiв