nato-prokomentuvalo-padinnia-ulamkiv-rosiiskykh-droniv-shahed-v-rumunii

НАТО прокоментувало падіння уламків російських дронів Shahed в Румунії

 • 32578 переглядiв

На території Румунії виявлено фрагменти російських безпілотників після нічної атаки на Україну. НАТО заявляє про відсутність ознак навмисного нападу на територію альянсу.

Румунія заявила, що виявила на своїй території фрагменти російських безпілотників у четвер, а в НАТО відповіли, що не бачить ознак навмисного нападу на територію альянсу після того, як московські війська випустили 38 безпілотників далекого радіусу дії по Україні протягом ночі. Про це пише Reuters, передає УНН. 

Деталі 

Повітряні сили України знищили 25 російських безпілотників, повідомив їх командувач у Telegram. Три безпілотники "втрачено після перетину державного кордону з Румунією", додав він.

Міністерство оборони Румунії повідомило, що виявило фрагменти російського безпілотника Geran 1/2 поблизу села Плауру на іншому березі річки Дунай із портового міста Ізмаїл на півдні України, який зазнав атаки другу ніч поспіль.

Коментуючи повідомлення про уламки, речник НАТО заявив, що ознак навмисної атаки на територію альянсу немає.

"Хоча у НАТО немає інформації про навмисний напад Росії на територію Альянсу, ці дії є безвідповідальними та потенційно небезпечними", — йдеться в заяві речника.

Міністерство додало, що два фінські винищувачі F-18, які входять до складу місії НАТО з контролю повітря в Румунії, були підняті для спостереження за нападом.

Пошуки інших фрагментів тривають, і всі місця, куди могли впасти безпілотники, "перебували за межами житлових районів, і жодні елементи інфраструктури не були пошкоджені", йдеться в повідомленні.

Румунія має спільний кордон з Україною протяжністю 650 км, і протягом останнього року фрагменти російських безпілотників неодноразово потрапляли на її територію.

Румунія після виявлення уламків на тлі дронової атаки рф на Україну координується із союзниками - голова МЗС25.07.24, 14:02

Популярні

Новини по темі