ukenru
nato-peredast-ukrayini-sotnyu-stantsiy-glushinnya-bezpilotnikiv-stoltenberg

НАТО передасть Україні сотню станцій глушіння безпілотників, — Столтенберг

 • 181953 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу у Брюсселі заявив, що Україна незабаром отримає зброю від союзників у НАТО. Він зазначив, що у списку засоби для глушіння безпілотників російського та іранського виробництва, передає кореспондент УНН.

Цитата

"НАТО незабаром передасть Україні лічену кількість обладнання для боротьби з безпілотниками. Зокрема, сотню станцій глушіння безпілотників, які допоможуть зробити неефективними безпілотники російського та іранського виробництва і захистити українських громадян та інфраструктуру", — заявив Генсек НАТО.

Деталі

Він додав, що у довгостроковій перспективі союзники також допоможуть Україні перейти від радянського обладнання до сучасного обладнання НАТО.

"НАТО постачає передові системи, включаючи системи артилерійської оборони, артилерію і бронетехніку. Я вітаю сьогоднішню заяву Іспанії про те, що вона надасть 4 пускові установки "Яструб" для посилення протиповітряної оборони України", — додав Генсек.

Доповнення

Напередодні міністри оборони країн НАТО, а також ініційована США Контактна група щодо України обговорили допомогу нашій країні у захисті від російської агресії. Ключовою темою вчорашніх зустрічей стала надання Україні систем ППО.

Українські Національні Новини

Новини Світу