nato-maye-unemozhliviti-zastosuvannya-rf-yadernoyi-zbroyi-zelenskiy

НАТО має унеможливити застосування рф ядерної зброї – Зеленський

 • 143687 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. НАТО має унеможливити застосування росією ядерної зброї та застосовувати превентивні удари, щоб рф знала, що з нею буде у разі використання ядерної зброї, а не навпаки чекати ядерних ударів. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу в австралійському Інституті Лоуї, передає УНН з посиланням на ОП.

Цитата

"Що повинно робити НАТО? Унеможливлювати застосування росією ядерної зброї. Але, що важливо, я ще раз звертаюсь до міжнародної спільноти. Як це було до 24, превентивні удари, щоб вони знали, що з ними буде, якщо вони застосують, а не навпаки чекати ядерних ударів росії, щоб потім сказати: "Ах, ти так?! Тримай від нас". Переглянути застосування свого тиску. Ось, що я вважаю має робити НАТО. Переглянути порядок застосувань", - сказав Зеленський.

Доповнення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу відреагував на ядерний шантаж росії та зауважив, що країни Альянсу уважно стежать за змінами у позиціонуванні ядерного потенціалу рф.

30 вересня володимир путін заявив, що США застосувавши ядерну зброю проти Японії створили прецедент.

The Times з посиланням на військові джерела повідомляло, що російський диктатор володимир путін хоче продемонструвати свою готовність застосувати зброю масового знищення, провівши ядерне випробування на кордонах України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Субсидії виплачуватимуть по-новому: як оформити

     • 422456 переглядiв

    ЗСУ деокупували вже понад 400 кв. км Херсонщини – Гуменюк

     • 7266 переглядiв

    До Києва прибула глава оборонного комітету Бундестагу

     • 163133 переглядiв