ukenru
nato-gotove-reaguvati-na-zminu-situatsiyi-z-migrantami-na-kordoni-z-bilorussyu

НАТО готове реагувати на зміну ситуації з мігрантами на кордоні з Білоруссю

 • 15368 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Генеральний секретар НТО Єнс Столтенберг запевнив Міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса в підтримці країн Альянсу в разі загострення ситуації з мігрантами на кордоні з Білоруссю. Про це повідомляє УНН з посиланням на Міністерство національної оборони Литовської Республіки.

Повідомляється, що на зустрічі у вівторок Арвідас Анушаускас та Єнс Столтенберг обмінялися думками та інформацією про гібридну атаку з Білорусі і кризу нелегальної міграції, політичні рішення Литви і необхідності для країн ЄС збільшити витрати на оборону.

Цитата

"Під час зустрічі з Анушаускасом генеральний секретар НАТО підкреслив важливість солідарності між країнами НАТО і запевнив, що альянс буде зберігати пильність і реагувати на мінливі обставини на кордоні Білорусі і НАТО", - йдеться в повідомленні.

Деталі

За словами Анушаускаса, в цій ситуації особливо важливі солідарність і єдине ставлення союзників по НАТО.

Під час зустрічі зі Столтенбергом міністр також підкреслив важливість підтримки України.

"Тиск Росії на Україну не може залишатися без відповіді. Ми бачимо зв'язок між кризами в Білорусі та Україні. Нам необхідно поглянути на роль Росії в Білорусі в більш широкій довгостроковій перспективі. У військовому відношенні Білорусь вже є невід'ємною частиною Росії", - сказав Анушаускас.

Доповнення

Семеро польських поліцейських отримали поранення в результаті зіткнень з нелегальними мігрантами на кордоні Польщі та Білорусі.

Контекст

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

9 листопада Польща закрила в Кузні прикордонний перехід з Білоруссю через стрімкий наплив мігрантів.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали. Потім було ще кілька спроб прориву.

Українські Національні Новини

Новини Світу