nataliya-prikhodko-za-rik-viyni-fond-vadima-stolara-nadav-ponad-223-tis-prodnaboriv

Наталія Приходько: за рік війни Фонд Вадима Столара надав понад 223 тис. проднаборів

 • 954007 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Благодійний фонд Вадима Столара за рік війни надав допомоги на 271 млн грн. Зокрема йдеться про підтримку військових та людей в тилу, допомогу благодійним та громадським організаціям, медичним закладам, а також реалізацію важливих соціальних проєктів. Про це в інтерв’ю Новини.LIVE розповіла волонтерка Фонду Наталія Приходько, передає УНН.

“З початку війни ми зосередилися на потребах, які були на часі. Тоді ворог стояв під Києвом, у місті були перебої з постачанням, була потреба у харчуванні як для наших захисників, так і для жителів. Тож ми організували і запустили процеси приготування гарячої їжі та формування продуктових наборів – цей напрям з часом став нашим постійним проєктом. Зараз навіть не віриться, але ми загалом за перші пів року війни приготували та роздали близько 614 тис. порцій гарячої їжі (386,4 тис. порцій для населення та 245,6 тис. порцій для військових і правоохоронців). Також за рік надали людям понад 223 тис. продуктових наборів”, – розповіла вона.

До того ж Фондом було передано майже 189 тис. літрів палива, понад 51,7 тис. одиниць медикаментів та гігієнічних засобів.

Також волонтерка зазначила, що зараз чи не найбільше підтримки потребують вимушено переміщені громадяни, люди, житло яких було зруйноване, та ті родини, які втратили батька або матір.

“Через руйнування ворогом наших населених пунктів, таких дуже багато по всій країні. Станом на січень 2023 року в Україні було офіційно зареєстровано 4 867 106 ВПО, а за міжнародними оцінками кількість внутрішніх переселенців перевищує 7 мільйонів громадян. Тож ми працюємо по всій країні: це і Харків, і Одеса, і Дніпро, і Запоріжжя. Низка населених пунктів Донецької області, які були на той момент на підконтрольній території, а зараз, на жаль, в окупації. Також були в Ірпені й Бучі після деокупації, декілька гуманітарних місій виконали на звільненій Чернігівщині. Загалом волонтери Фонду Вадима Столара відвідали майже 200 міст та сіл”, – констатувала Наталія Приходько.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    США перекинули в Європу "літак судного дня"

     • 1334931 переглядiв

    У ФБР вважають причиною COVID-19 витік із лабораторії в Китаї

     • 1253742 переглядiв