nataliya-prikhodko-fond-vadima-stolara-dopomagaye-vimusheno-peremischenim-osobam-u-vsikh-oblastyakh

Наталія Приходько: Фонд Вадима Столара допомагає вимушено переміщеним особам у всіх областях

 • 214789 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Благодійний фонд Вадима Столара допомагає вимушено переміщеним особам у всіх областях України. Про це у інтерв’ю телеканалу Live розповіла волонтерка Фонду Наталія Приходько.

“У нас є пріоритетні напрямки, але намагаємося допомагати всім. На початку це була Київська область, особливо ті села, які були під окупацією і потребували допомоги. Ми збирали продуктові набори й медикаменти та відправляли їх туди. Зараз допомагаємо по всіх областях вимушено переміщеним особам. Багато переселенців, наприклад, з Луганщини переселилися в Рівненську область. Люди втратили житло, роботу, деякі — сенс життя. Хочеться підтримати їх та їхні сім’ї. Ми їздимо і в Донецьку, і в Харківську області, які по декілька разів на день обстрілюються ворожими ракетами”, – пояснила Наталія Приходько.

За її словами, волонтери Фонду Вадима Столара відвідують всі регіони України й намагаються закрити потреби людей.

“Це і Суми, і Черкаси, і Вінниця, і Житомир. Географія діяльності фонду надзвичайно широка і відповідає на ті запити, які до нас надходять від суспільства”, – уточнила волонтерка.

Вона також нагадала, що з початку повномасштабної війни фонд відповідав на виклики, які на той час були у суспільстві та державі.

“Спершу це було гаряче харчування, якщо згадати кінець лютого - початок березня, - була велика потреба в забезпеченні продуктами, треба було нагодувати військових, пенсіонерів і всіх людей, хто потребував допомоги. Ми знайшли кухарів, поїхали на закупку товарів, і так почалася активна допомога населенню та Збройним силам України. Згодом ми почали розбиратися в захистах бронежилетів, які вони бувають. Ми почали розбиратися, які продуктові набори краще купувати для населення. Ми почали розробляти соціальні проєкти, які допомагають українцям”, – додала Наталія Приходько.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі