nastupylo-4-denne-peremyria-mizh-izrailem-ta-khamasom

Наступило 4-денне перемир’я між Ізраїлем та ХАМАСом

 • 18889 переглядiв

Ізраїль і ХАМАС розпочали чотириденне перемир'я за посередництва Катару, яке передбачає звільнення заручників і ув'язнених, а також доставку гуманітарної допомоги в Газу.

Набуло чинності чотириденне перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС, укладене за посередництва Катару. Про це пише Times of Israel, передає УНН.

За кілька годин до тимчасового припинення вогню в ізраїльських містах, що межують із Газою, залунали ракетні сирени та повідомили про інтенсивні обстріли ЦАХАЛ по всій Газі, оскільки армія прагнула максимально просунути свою місію проти ХАМАС в останні години перед паузою

йдеться у повідомленні.

Деталі

За словами катарських посередників, о 16:00 за місцевим часом буде звільнено 13 заручників, утримуваних у Газі, а потім невизначена кількість палестинських ув'язнених з ізраїльських в'язниць.

Протягом наступних чотирьох днів щонайменше 50 жінок і дітей планується звільнити, приблизно 190 залишаться в руках палестинських терористів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катар домовляється про угоду між Ізраїлем та ХАМАСом про звільнення 50 заручників в обмін на три дні тиші – Reuters

За цей же період очікується звільнення 150 палестинських ув'язнених — переважно жінок і неповнолітніх, деяких засуджених за замах на вбивство.

Угода стимулює звільнення додаткових заручників, при цьому Ізраїль погоджується на додатковий день перемир’я для кожних десяти додаткових заручників, звільнених ХАМАСом.

Угода також забезпечить довезення палива та гуманітарних постачань до Гази під час паузи, що стане першим припиненням бойових дій з того часу, як ХАМАС почав війну 7 жовтня, убивши близько 1200 людей, більшість із них цивільні, і захопили 240 заручників.

Додамо

Цієї ночі Ізраїльські військові завдали ударів по об'єктах "Хезболли" в Лівані. 

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    З початку доби відбулося 128 бойових зіткнень - Генштаб

     • 31890 переглядiв

    Українська ІТ-Армія провела масштабну операцію

     • 25520 переглядiв

    Новини по темі

    Наступило 4-денне перемир’я між Ізраїлем та ХАМАСом

     • 18889 переглядiв

    Авіація Сил оборони завдала 11 ударів ворогу – Генштаб

     • 18109 переглядiв

    У Москві горить електропідстанція "Чагино"

     • 22450 переглядiв