nastupnogo-roku-yes-planuye-vidiliti-ukrayini-blizko-18-mlrd-yevro-fon-der-lyayen

Наступного року ЄС планує виділити Україні близько 18 млрд євро – фон дер Ляєн

 • 177759 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що у 2023 році ЄС планує надати Україні близько 18 млрд євро фінансової допомоги. Про це вона заявила під час виступу у Берліні на міжнародній конференції з питань відновлення, відбудови та модернізації України, передає УНН.

Цитата

"Україні потрібна швидка допомога, швидка реабілітація, відновлення, підтримка для щоденного життя та виживання для того, щоб мінімальні державні функції, заробітна плата вчителям, солдатам, лікарям та іншим групам населення зберігалися. Щоб могли виплачуватися пенсії й інші виплати", – сказала фон дер Ляєн.

Деталі

Як повідомила президентка Єврокомісії, щоб покривати ці потреби, потрібно від 3 до 5 млрд євро на місяць.

"Нам потрібна надійна підтримка ЄС, США та міжнародних фінансових інституцій. Я працюю тісно з представниками європейських країн для того, щоб ЄС підтримував щомісячно Україну сумою 1,5 млрд євро до завершення війни і приблизно 18 млрд євро у 2023 році. Україні потрібна швидка реабілітація", – сказала фон дер Ляєн.

Нагадаємо

POLITICO раніше повідомляло, що Європейська комісія має намір запропонувати пакет допомоги для України, щоб допомогти покрити її бюджетні витрати у 2023 році.

Київ та Вашингтон критикували Європейський Союз за затягування з наданням допомоги Україні, оскільки до 18 жовтня було виплачено лише 1 мільярд євро з обіцяних 9 мільярдів євро. 18 жовтня Україна отримала від ЄС ще 2 млрд євро допомоги.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині знову аварійні відключення світла – ОВА

     • 264232 переглядiв