ukenru
nastup-zsu-pokazav-scho-pidtrimka-yes-ne-ye-bezrezultativnoyu-borrel

Наступ ЗСУ показав, що підтримка ЄС не є безрезультативною - очільник європейської дипломатії

 • 118498 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Успішний контрнаступ українських військових на півдні та сході країни показав скептикам, що зусилля країн ЄС у допомозі Україні не є безрезультативними. Допомога Києву повинна продовжуватися, заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель в інтерв'ю El Mundo, пише УНН.

Цитата

"Ми повинні докласти зусиль, не час зволікати. У частини європейського суспільства є спокуса відмовитися, вони хочуть закінчити війну, оскільки не можуть впоратися з наслідками та цінами", - заявив Боррель. 

Деталі

Глава дипломатії ЄС додав, що контрнаступ ЗСУ на сході країни "допомагає", оскільки показує, що зусилля країн ЄС "не були, як деякі казали, безрезультативними", а зміна ситуації є можливою. За словами Борреля, скептицизм щодо необхідності допомоги Україні був не лише серед західного суспільства, а й серед урядів деяких держав.

Говорячи про перебіг наступу ЗСУ, Боррель зазначив, що опір українців "запеклий", а завдяки тому, що ЄС "спорядили" українських військових зброєю, вони "змогли розбити велику російську армію".

"Якщо Захід продовжить їх (українців, - ред.) підтримувати, вони можуть завдати росії великої шкоди. Це не схоже на Другу світову війну, це не наступ піхоти і танків, це удари по ключових точках великою силою, і Україна сильна", - підсумував глава дипломатії ЄС.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів пришвидшити постачання важкого озброєння, щоб якнайшвидше здобути перемогу над росією

Українські Національні Новини

Новини Світу