ukenru
nassr-v-ukrayini-ponad-400-pidpriyemstv-zaprovadili-sistemu-kontrolyu

НАССР: в Україні понад 400 підприємств запровадили систему контролю

 • 15488 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. До кінця 2018 року на 10 із 23 економічно активних українських підприємствах системи буде завершено впровадження HACCP, а до кінця 2019 року - на усіх підприємствах загалом. Про це розповів голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук під час конференції "Впровадження системи НАССР в аграрному секторі України", передає УНН із посиланням на прес-службу Держрезерву.

Мосійчук розповів, що на сьогодні активно використовують стандарти системи аналізу на комбінатах "Прогрес", "Світанок", на Куліндорівському КХП, Охтирському КХП, Хлібній базі №76, Хлібній базі №77.

"Усі керівники наших підприємств розуміють, що дотримання HACCP є передумовою підвищення довіри та, відповідно, залучення нових клієнтів, тому запровадження стандартів для нас є за принципом "must be", - зазначив Мосійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система НАССР VS українські супермаркети

Голова Держрезерву додав, що вимоги за стандартами системи контролю за безпечністю харчових продуктів обов’язково враховуються при оголошенні тендерів на закупівлю продовольчих груп товарів.

"І це стимул до їх дотримання як для державних, так і для приватних постачальників", - підкреслив він.

Також повідомляється, що з 20 вересня 2018 року в Україні завершується другий етап переходу на нову систему контролю за безпечністю харчових продуктів НАССР.

"Сьогодні вже 426 підприємств в Україні працюють відповідно до її вимог", - розповіли у Держрезерві.

Як писав УНН, наявність сертифікату НАССР не звільняє підприємство від перевірки.

Також нагадаємо, на переконання депутата Сергія Тригубенка, стандарти НАССР здатні значно мінімізувати ризики отруєнь неякісними продуктами.

Українські Національні Новини

Економіка