ukenru
nash-svit-palaye-gensek-oon-zaklikav-svitovikh-lideriv-borotisya-z-klimatichnimi-zminami

"Наш світ палає": Генсек ООН закликав світових лідерів боротися з кліматичними змінами

 • 156059 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що "наш світ палає", а кліматична криза неминуча. Для того, щоб подолати проблему зміни клімату, додав він, країни повинні змусити енергетичні компанії скерувати частину власних надприбутків на допомогу постраждалим від цих змін, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні я закликаю всі економічно розвинені країни оподаткувати прибуток компаній, що займаються викопним паливом", - сказав Гутерреш: "Ці кошти мають бути перенаправлені двома шляхами: країнам, які зазнають втрат і збитків, спричинених кліматичною кризою, і людям, які борються зі зростанням цін на продовольство та енергію."

Деталі

Генсек ООН звинуватив енергетичні компанії у тому, що вони "бенкетують" та отримують значні прибутки, поки  "сімейні бюджети скорочуються, а наша планета горить". Під час свого виступу він заявив, що кліматична криза є "визначальною проблемою нашого часу", яку уряди країн світу мають вирішувати у першу чергу.

Під час промови Гутерреш згадав про екстремальні погодні умови, викликані діяльністю людини: руйнівні повені у Пакистані, підвищення температур у європейських країнах та інші стихійні лиха. За його словами, найбільше збитків внаслідок змін клімату понесли бідніші держави.

Він закликав боротися з викидами парникових газів і залежністю від викопних видів палива (нафти, газу та вугілля), зауваживши, що 80% світових викидів парникових газів виробляють 20 найбільших економік світу. Натомість він пропонує пришвидшити перехід на відновлювальні джерела енергії, щоб досягти поставлених кліматичних цілей.

Нагадаємо

Європейський союз планує підвищити свою мету боротьби з глобальним потеплінням у рамках Паризької угоди щодо клімату.

Українські Національні Новини

Політика