ukenru
nasa-rozglyadaye-sche-dvi-dati-u-veresni-dlya-mozhlivogo-zapusku-misiyi-na-misyats

NASA розглядає ще дві дати у вересні для можливого запуску місії на Місяць

 • 171849 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. NASA розглядає 23 і 27 вересня як можливі дати для наступної спроби запуску місії Artemis 1 на Місяць. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

Дві попередні спроби було скасовано після того, як гігантська ракета системи космічного запуску зіткнулася з технічними збоями, включаючи витік палива.

Вікно запуску 23-го вересня відкриється о 6:47 (10:47 за Грінвічем), а 27-го вересня о 11:37 (15:37 за Грінвічем). Дати були обрані, щоб уникнути конфлікту з місією DART, у рамках якої 26 вересня зонд запустять до астероїду, щоб перевірити його здатність відхилити об'єкт.

Обидві місії вимагають використання міжнародного масиву антен, що називається Deep Space Network.

Однак дати запуску, як і раніше, залежать від того, чи NASA отримає спеціальний дозвіл, щоб уникнути повторних випробувань батарей у системі аварійного польоту, яка використовується для знищення ракети, якщо вона відхилиться від заданого діапазону до населеного пункту.

Якщо NASA отримає відмову, ракету доведеться доставити назад до складального цеху, що відсуне графік на кілька тижнів тому.

Доповнення

Наступна місія, Artemis 2, доставить астронавтів на Місяць без посадки на її поверхню.

NASA хоче побудувати місячну космічну станцію під назвою Gateway і підтримувати постійну присутність на Місяці, щоб зрозуміти, як вижити у дуже тривалих космічних місіях перед місією на Марс у 2030-х роках.

Українські Національні Новини

Технології