nasa-priznachila-datu-sche-odniyeyi-sprobi-zapusku-artemis-i

NASA призначила дату ще однієї спроби запуску Artemis I

 • 217770 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. NASA планує запустити ракету Artemis I на Місяць 14 листопада. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Як зазначається, 69-хвилинне вікно запуску ракети Space Launch System розпочнеться о 12:07 за східним часом. У разі, якщо запуск буде успішним, ракета заввишки 98 метрів відправить космічний корабель Orion у подорож навколо Місяця, щоб перевірити його системи.

Також наголошується, що місія пройде без екіпажу і триватиме 25 днів.

Очікується, що космічний корабель має приземлитися у Тихому океані в п’ятницю, 9 грудня. Резервні вікна запуску заплановані на 16 і 19 листопада.

Мета проекту — вперше за півстоліття повернути людей на Місяць. Місія Artemis I має випробовувати ракету, космічний корабель та всі його системи, щоб переконатися, що вони безпечні для астронавтів.

Ракета Space Launch System – сучасний аналог Saturn V, яка доставляла астронавтів NASA на місяць у 1960 – 1970-х роках.

Додамо 

У NASA спочатку планували старт 29 серпня, але його скасували після того, як спроби привести один із чотирьох двигунів ракети до належного температурного діапазону, виявилися невдалими.

Пізніше, NASA скасувало другу спробу запустити тестову ракету на Місяць, яка мала відбутися 3 вересня у рамках програми Artemis-1. Запуск скасували після того, як незадовго до старту виявили нове протікання палива.

Нагадаємо 

Космічний апарат NASA, який навмисно врізався в астероїд, зумів зрушити його з природного шляху на іншу орбіту, що стало першим випадком, коли людство змінило рух небесного тіла.

Зіткнення, яке відбулося минулого місяця на відстані 10,9 млн км від Землі, відслідковувалося в режимі реального часу з центру управління місією в Лабораторії прикладної фізики Університету Джона Хопкінса (APL) у Лорелі, штат Меріленд, де космічний корабель був спроектований та побудований для NASA.

Ціллю DART був астероїд під назвою Діморфос, розміром приблизно з футбольний стадіон, який обертався навколо батьківського астероїда Дідімос приблизно в п'ять разів більше, кожні 11 годин 55 хвилин.

Випробувальний політ завершився тим, що ударний апарат DART розміром не більше ніж холодильник врізався прямо в Діморфос на швидкості близько 22 531 км/год.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    NASA призначила дату ще однієї спроби запуску Artemis I

     • 217770 переглядiв

    У Миколаївській області збили ворожий дрон-камікадзе

     • 183648 переглядiв

    На Миколаївщині зафіксували ворожі дрони - ОВА

     • 129270 переглядiв

    Financial Times: Україна може звільнити Херсон наступного тижня

     • 393368 переглядiв

    У Сербії обвалився пішохідний міст, є загиблі

     • 174180 переглядiв

    Окупанти обстріляли Сумську область

     • 115792 переглядiв