ukenru
nasa-maye-namir-vidpraviti-bezpilotnik-do-suputnika-saturna

NASA має намір відправити безпілотник до супутника Сатурна

 • 14319 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) оголосило про плани по запуску безпілотника до супутника Сатурна Титану. Метою називають спробу розібратися в походженні людства. Космічний корабель отримав назву Dragonfly ("бабка"). Його старт запланований на 2026 рік. Про відповідні плани NASA в п'ятницю, 28 червня, оголосив його директор Джим Брайденстайн, передає УНН із посиланням на DW.

Dragonfly, безпілотник розміром з гольфкар, оснащений чотирма пропелерами, відповідно до планів буде добиратися до Титана вісім років. Титан відомий своєю схожістю із Землею на її ранньому етапі, а також дослідницьким потенціалом по вивченню походження життя.

Безпілотник спочатку зробить кілька витків навколо Титану для дослідження атмосфери, після чого здійснить посадку в декількох місцях супутника Сатурна. В рамках своєї місії Dragonfly буде шукати хімічні ознаки життя на Титані. Вартість проекту на етапі розробки оцінюється в 850 мільйонів доларів.

Нагадаємо, у NASA показали камені, зібрані під час перших висадок на Місяць.

Українські Національні Новини

Новини Світу