nasa-i-spacex-spryamuvali-na-mks-nove-obladnannya-dlya-vazhlivikh-eksperimentiv

NASA і SpaceX спрямували на МКС нове обладнання для важливих експериментів

 • 15827 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Наукове обладнання для експериментів і технологічних демонстрацій, а також інші необхідні запаси прямують до Міжнародної космічної станції, після успішного запуску 29-ї комерційної місії NASA SpaceX з поповнення запасів. Про це інформує УНН, посилаючись на повідомлення Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США.

Деталі

29-та комерційна місія NASA SpaceX із поповнення запасів Міжнародної космічної станції (МКС) стартувала минулої доби. Згідно з інформацією NASA, космічний корабель SpaceX Dragon без екіпажу, що перевозить близько 2 948 кг вантажу до орбітальної лабораторії, стартував на ракеті Falcon 9 о 20:28 за місцевим часом, у четвер, 9 листопада, (3:28 10 листопада за Києвом) і планує автономно пристикуватися до космічної станції в суботу, 11 листопада, о 5:21 (12:21 11 листопада за Києвом), після чого залишиться на орбітальному форпості приблизно на місяць.

SpaceX Dragon доставить їжу (як повідомляється, у тому числі деякі сезонні страви) та різноманітне наукове обладнання, зокрема NASA AWE і ILLUMA-T для проведення низки експериментів на борту МКС.

Довідково

AWE ("Atmospheric Waves Experiment" - "Експеримент з атмосферних хвиль"), як повідомляють профільні ЗМІ, вивчатиме гравітаційні хвилі - збурення в атмосфері Землі, подібні до хвиль, що виникають, коли камінчик падає у водойму.

ILLUMA-T ("Integrated Laser Communications Relay Demonstration Low Earth Orbit User Modem and Amplifier Terminal") тестуватиме високошвидкісний зв’язок від космічної станції до Землі через LCRD (лазерне комунікаційне реле) агентства.

Проект Gaucho Lung, що вивчає, як слиз, що вистилає дихальну систему, впливає на доставку ліків, що переносяться в невеликій кількості ін'єкційної рідини, відомої як рідка пробка. Проведення цього дослідження в умовах мікрогравітації дає змогу виокремити фактори, що впливають на це, розуміння ролі цих факторів може допомогти в розробці та оптимізації цілеспрямованого лікування респіраторних захворювань.

Також дослідження "Aquamembrane-3", проведене Європейським космічним агентством (ЄКА), продовжить оцінювати можливість заміни багатошарових фільтрів, що використовуються для регенерації води на космічній станції, на мембрани, відомі як мембрани з аквапорином всередині.

Ці мембрани включають білки, знайдені в біологічних клітинах, відомі як аквапорини, щоб швидше фільтрувати воду, використовуючи при цьому менше енергії.

Як очікується, результати дослідження можуть сприяти розробці повної і повномасштабної мембранної системи відновлення води, покращенню рекультивації водних ресурсів і зменшенню кількості матеріалів, які необхідно доставити на космічну станцію.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що місія NASA Crew-7 вивела на орбіту, і потім до Міжнародної космічної станції, чотирьох астронавтів, які проведуть експерименти з підготовки до польотів на Місяць.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Загибель помічника Залужного: вже опитано понад 10 свідків

     • 18271 переглядiв

    Для президента власне виробництво зброї є пріоритетом - Єрмак

     • 12371 переглядiв