nas-tsikavit-do-a-ne-pislya-zelenskiy-pro-sanktsiynu-politiku-u-vidpovid-na-ymovirnu-eskalatsiyu-z-boku-rf

Нас цікавить до, а не після: Зеленський про санкційну політику у відповідь на ймовірну ескалацію з боку РФ

 • 21473 переглядiв

БРЮССЕЛЬ-КИЇВ. 15 грудня. УНН. Санкційна політика після ескалації нікого не цікавить. Нашу державу цікавить санкційна політика до ймовірної ескалації і тоді її може і не буде. На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський під час спілкування із журналістами у Брюсселі, передає УНН.

Цитата

"Щодо санкційної політики, скажу відверто. Деякі держави, деякі лідери пропонують формат реагування на імовірну ескалацію, після ймовірної ескалації з боку РФ і запровадити потужну санкційну політику. Тут я можу зрозуміти, що ми могли пояснити нашим Європейським колегам, що санкційна політика після вже нікого не цікавить. Нашу державу цікавить санкційна політика до ймовірної ескалації. І тоді ймовірної ескалації може і не буде", - зазначив Зеленський.

Додамо

Президент наголосив, що "саме такі відносини, попереджаючи такі небезпечні кроки, можуть дійсно зупинити той військовий конфлікт, який відбувається на Сході нашої країни вже вісім років".

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

На тлі цього президенти Росії та США Володимир Путін та Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори через відеозв’язок, які тривали дві години. Байден пригрозив Путіну “сильними економічними санкціями”, якщо його армія вторгнеться в Україну після того, як Росія зібрала десятки тисяч військ на кордоні.

Лідери ЄС 16 грудня обговорять нарощування російських військ біля кордону України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі