narodnoho-deputata-mykolu-zadorozhnoho-pidozriuiut-u-vymahanni-khabara-vid-silskoho-holovy-za-tender

Відкат у 3,4 млн гривень за допомогу з тендером: нардепу від “Слуги народу” Задорожньому оголошено про підозру

 • 107783 переглядiв

Народного депутата Миколу Задорожнього з фракції "Слуга народу" підозрюють у тому, що він вимагав 10% "відкату" від голови сільради в Сумській області за неперешкоджання проведенню тендеру.

НАБУ та САП повідомили народному депутату від фракції "Слуга народу" Миколі Задорожньому про підозру. Як повідомляють правоохоронці, народний обранець вимагав неправомірну вигоду за неперешкоджання у проведенні ремонтних робіт об’єктів інфраструктури на Сумщині, передає УНН.

"НАБУ і САП повідомили народному депутату України IX скликання про підозру у проханні надати неправомірну вигоду голові сільської ради на Сумщині та організації її одержання", - повідомили у НАБУ.

За даними джерел УНН, йдеться про народного депутата від фракції "Слуга народу" Миколу Задорожнього.

Зазначається, що у березні 2024 року нардеп висловив прохання голові сільської ради на Сумщині надати неправомірну вигоду за неперешкоджання у проведенні тендеру щодо ремонту водогону в Охтирському районі Сумської області.

"Його "відкат", як з’ясували НАБУ і САП, становив 10% від загальної суми укладеного контракту, а ще 4 % мали бути передані на користь правоохоронців аби ті "заплющили очі" на порушення. За даними слідства, йдеться загалом про суму 3,4 млн гривень", - додали в НАБУ.

Зазначається, що справу кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), ч. 3 ст. 27.

Нагадаємо

Правоохоронці ліквідували корупційну схему на Івано-Франківській митниці, затримавши керівника одного з ключових управлінь, який вимагав взяття з імпортерів.

Популярні

Новини по темі

Завтра в Україні графіки відключень діятимуть впродовж доби

 • 35460 переглядiв