ukenru
nardepi-zibrali-ponad-100-pidpisiv-z-vimogoyu-do-prezidenta-gruziyi-nadati-yakisnu-medichnu-dopomogu-saakashvili-arakhamiya

Нардепи зібрали понад 100 підписів з вимогою до президента Грузії, надати якісну медичну допомогу Саакашвілі - Арахамія

 • 12821 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Народні депутати зібрали вже більше 100 підписів, щоб відправити звернення до президента Грузії Саломе Зурабішвілі з вимогою надати якісну медичну допомогу колишньому президенту Грузії Міхеїлу Саакашвілі, якого затримали 1 жовтня. Про це в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” повідомив голова фракції “Слуга народа” Давід Арахамія, передає УНН.

Цитата

“Зараз вже зібрано вже понад 100 підписів від українських парламентарів. Це звернення до президента Грузії з вимогою чи проханням. Тут, напевно, ми вимагаємо, щоб йому надали достатньо правильне медичне обслуговування, тому що ми бачимо, що консиліум українських лікарів не допущений до Михайла”, - розповів Арахамія.

Деталі

Він також додав, що парламентарі працюють з колегами з інших європейських парламентів, щоб зробити “так звану міжнародну парламентську коаліцію”, де багато представників парламентів Європи допомагатимуть Україні “тиснути на грузинську владу” для вирішення питання повернення Саакашвілі до України.

Додамо

Сьогодні стало відомо, що третій президент Грузії Михайло Саакашвілі продовжує голодування і відмовився від переливання крові.

Контекст

Саакашвілі затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомлялося, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодує вже 44-й день на знак протесту, оскільки вважає себе політв’язнем.

4 листопада з листа Саакашвілі, який він передав з в’язниці своїм прихильникам, стало відомо, що політик перебуває в критичному стані, а його аналізи незадовільні.

Також зазначалося, що колишній грузинський лідер схуд на 20 кг за час голодування.

Українські Національні Новини

Суспільство